24 Mayıs 2019 08:25

Canan Kaftancıoğlu: Tebliğ edilmeyen davanın sızdırılması manidar

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisine tebliğ edilmeyen davanın medyaya sızdırılmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakkında 5 ayrı suçlamadan 17 yıla kadar hapsi istenmesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Kaftancıoğlu, soruşturma dosyasında ifade özgürlüğüne ait beyanlarıyla birlikte, kurgulanmış sahte ifadelerin de bulunduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, kendisine tebligat ulaşmadan haber yapan Sabah gazetesine de atıfta bulunarak, "Yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal, ancak ne yazık ki alışılageldik bir durum oluşturmuştur" dedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabında yayımladığı açıklamada, hapis cezasını hukuk eliyle gösterilen sopa olarak tanımladı. Kaftancıoğlu, "Susturacaklarını, korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenler olabilir. Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul'un çocukları, gençleri, kadınları, yoksulları kısacası 16 milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır." ifadesini kullandı.

"Zaman susma değil tam tersine vatandaşa hakikati daha yüksek sesle anlatma zaman" diyen Kaftancıoğlu geçmişten bugüne halka hakikati anlatılanlara yaşatılan mağduriyetin yanında bu davayı konuşmayı ayıp saydığını dile getirdi.

Kaftancıoğlu açıklamasının son bölümünde ise, "Soran, merak eden, dayanışma gösteren tüm dostlar rahat olsunlar Çok yakında hak kazanacak, halk kazanacak, hakikat kazanacak ve her şey çok güzel olacak." dedi.

NE OLMUŞTU?

DHA'da 23 Mayıs'ta yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" , "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 17 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralarında bulunduğu 8 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarının suç oluşturacağı şüphesi ile savcılıkça verilen talimat üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan tahkikat evrakının 15 Ocak 2018'de soruşturmaya kayıt edildiği anlatıldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı ve diğer müştekilerin şikayetinin bu dosyayla birleştirildiği anlatılan iddianamede, 5  ayrı suçlamaya yönelik Twitter'da "ccanannnn" adıyla yaptığı paylaşımlara da yer verildi. İddianamede, Kaftancıoğlu'nun 11 Ocak 2013'teki PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın öldürülmesinden sonra attığı paylaşımına yer verilerek "Kırmızı bültenle aranan bir PKK kurucusunun söylemini topluma duyurması ve ölümünü insanlığın kaybetmesi olarak nitelendirmesinin terör örgüt propagandası suçunu oluşturduğu" ifadesi kullanıldı.

İddianamede, iddiaya göre Kaftancıoğlu'nun savcılıkta verdiği ifadesi de yer aldı. Yine iddianameye göre suçlamaları reddettiği belirtilen Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012'de "Ermeni soykırımı" şeklindeki paylaşımın kendisine ait olmadığını, diğer paylaşımları ise kendisinin yaptığını, insan hakları savunucusu ve siyasetçi olması dolayısıyla eleştiri ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptığını söylediği iddianamede yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Murat Çakır: İşçilerin ölmemek için verdiği mücadeleler büyütülmeli

SONRAKİ HABER

CHP'den YSK'nin gerekçeli kararına tepki: 17 gün uğraşmışlar, olmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...