11 Ekim 2012 13:58

Ankara Üniversitesi'nde afiş asmak yasak

Akademik yıl açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve aynı gün çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı Ankara Üniversitesi’nde adeta yasaklar dönemi başladı. DTCF dekanlığı, afiş asmanın yasak olduğunu açıkladı ve afiş asan öğrencilerin listesini belirleyerek, afiş asılması halinde hakları

Ankara Üniversitesi'nde afiş asmak yasak
Paylaş

Akademik yıl açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve aynı gün çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı Ankara Üniversitesi’nde adeta yasaklar dönemi başladı. DTCF dekanlığı, afiş asmanın yasak olduğunu açıkladı ve afiş asan öğrencilerin listesini belirleyerek, afiş asılması halinde haklarında soruşturma açılacağını söyledi.  
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) “siyasi içerikli afiş asılmasından” rahatsız olan dekanlık bir liste ile afiş astığını belirlediği öğrencileri soruşturma açmakla tehdit etti. Öğrencilerin yeni YÖK yasasına göre afiş asmanın serbest olduğunu hatırlattığı dekan, “yasanın ucu açık” dedi.
Ankara Üniversitesi DTCF Fakültesinde hafta başında asılan liste ile, afiş asan öğrenciler dekan ile görüşmeye çağrıldı. Siyasi içerikli afiş astıkları söylenen öğrenciler ise dekana, yeni YÖK yasasını hatırlattı. Yasaya göre afiş asmanın serbest olduğunu söyleyen öğrencilere dekan, “bu yasanın ucu açık. Tam olarak da öyle yazmıyor” dedi. Dekan Prof Dr. Rahmi Er’in öğrencilere yaptığı açıklamada, yeni YÖK yasasında aslında afiş asmanın cezalandıracağının söylendiğine dikkat çektiği bilgisi geldi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Uçakta mühimmat bulundu

SONRAKİ HABER

Bizi savaş fikrine alıştırmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...