22 Mayıs 2019 13:34

SES: Usulsüzlük ve yolsuzlukların üstü örtülmesin

SES, Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğündeki usulsüzlük iddialarının araştırılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ilişkin usulsüzlük iddialarına ilişkin açıklama yapan SES, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının araştırılmasını istedi. SES Diyarbakır Şubesi konuyla ilgili şube binasında açıklama yaptı. SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Gönül Adıbelli, Diyarbakır’ın birkaç ilçesinde usulsüzlüklerin yanı sıra istismarın da olduğunu ve duruma ilişkin suç duyurusunda bulunmalarına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

ÇOCUKLARA KÖTÜ MUAMALE

Adıbelli, hizmet alan çocukların reklam uğruna kurumun resmi web sitelerinde teşhir edildiğini ifade ederek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar hakkında bir dizi usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları olduğunu söyledi. Adıbelli şunları söyledi:

“Rehabilitasyon hizmetinden faydalanmak üzere merkezde bulunan çocukların sosyal ve kültürel faaliyet alanı gasbedilerek çocuklar bina içerisinde sadece yatakhane ve yemekhaneye hapsedilmişlerdir. Bunun dışında bahçe ve spor alanları da ellerinden alınan çocuklar, otopark olarak kullanılan beton bir bahçeye mahkum edilmiştir.”

Lice Sosyal Hizmet Merkezinde usulsüzlük olduğunu da belirten Adıbelli, “Bu iddialara göre hizmet binası ihale yapılmadan onarılmış. Tüm çalışmalar bittikten hatta kurum faaliyete başladıktan sonra ihale yapıldığı, ihale şartnamesine uyulmadığı ifade edilmektedir” dedi.

Kayapınar ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezinde çalışan kamu emekçilerinin maaşlarını zamanında almadığı, kurum hesabına yatırılan maaşların başka bir hesaba aktarıldığını belirten Adıbelli “Akif Karagöz hakkında daha önce çalıştığı Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde kadrolu il müdür yardımcısı iken yolsuzluk suçlaması ile soruşturma açıldığı ve bakanlık müfettişleri tarafından tedbiren kadrosu alınıp öğretmen olarak Diyarbakır’a gönderildiği bilinmekteyken hangi maksatla kim tarafından böyle bir yetki verildiği ayrıca önemlidir?​” dedi. Duruma ilişkin Diyarbakır Valiliği ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığını göreve çağıran Adıbelli, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının takipçisi olacaklarını belirterek, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının üstününün örtülmemesi gerektiğini söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın katiline hakimden "Hoş geldiniz, geçmiş olsun" karşılaması

SONRAKİ HABER

Gemlik Belediyesinin 101 milyonluk borç listesi kent merkezine asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...