22 Mayıs 2019 12:46

Şeker, çikolata ve baklava bayram öncesi cep yakıyor

Şeker, çikolata, lokum ve baklava gibi ürünlerdeki fiyat artışlarını eleştiren CHP Milletvekili Fethi Gürer: AKP milletin ağızının tadını kaçırdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Şeker Bayramı” olarak da anılan Ramazan Bayramı’nda ikram edilen şeker, çikolata, lokum ve baklava gibi ürünlerdeki fiyatların geçen yıla göre yüzde 40 ila yüzde 50 arasındaki oranlarla arttığını söyledi.

Basın toplantısına getirdiği ikramlık ürünlerdeki fiyat artışlarını tek tek sıralayan Gürer, “AKP iktidarı milletin ağızının tadını da kaçırdı. Bayramlarda ikram edilen, şeker, çikolata, baklava ve lokum gibi ürünlere ciddi oranda zam geldi” dedi.

"1 KG LOKUM 60 LİRAYA ÇIKTI"

Basın toplantısına, çikolata, lokum, şeker gibi ürünleri getiren ve bu ürünlerin geçen yıl ile bu yılki fiyatlarını karşılaştıran Gürer, 1 kg lokumun 30 liradan 60 liraya çıktığını belirtti. Piyasada 15 lira ila 200 lira arasında değişen fiyatlarla lokum satıldığına dikkat çeken Gürer, ortalama kabul edilen lokum türünde 30 lira olan lokumun 60 liraya çıktığını ifade etti.

CHP Milletvekili Ömer  Fethi  Gürer, geçen yıl 55 lira olan ortalama kalitede bir baklavanın 90 liraya kadar yükseldiğini ifade etti.

Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarı, ramazanlarda ikram edilen ürünlere gelen zamları bile görmezden gelerek, pembe bir tablo çizmeye çalışıyor ve farklı bir algı oluşturmaya gayret ediyor, ama vatandaşın ağızının tadını da kaçırıyor” ifadelerini kullandı.

"ÜRÜNDE KALİTE DÜŞTÜ"

Şeker, çikolata, lokum ve baklava gibi ürünlerdeki fiyat artışının, maliyetle ilgili artışlardan kaynaklandığını anlatan Gürer, “Girdi fiyatlarında meydana gelen artışlar, bu ürünleri tüketiciye ulaştığı fiyatları iki katına çıkardı. Kullandıkları ambalaj, ceviz, fıstık gibi ürünlerdeki artış üretecinin, tüketiciye ulaştırdığı ürünler de etiket fiyatı artışına neden oluyor.

Üründe kalitenin düştüğünü, daha ucuza mal edebilmek için kaliteden uzaklaşıldığını belirten Gürer, “İnsanlar bayramlarda ikram edecek şeker, lokum, çikolata ve baklama bile almakta zorlanıyor. Açıkçası AKP iktidarı ekonomide ülkeyi getirdiği sorunlar yumağında şeker bayramının bile tadını kaçırdı” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bayramlarda bulundukları illerden memleketlerine gidecek bazı insanların otobüs biletlerindeki fiyat artışından dolayı gidemediğine de vurgu yaparak, “Otobüs bilet fiyatları yüzde 30 ile yüzde 40 arasında arttı” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Yaşlı: S-400’ler konusunda son kozlar sahaya sürülüyor

SONRAKİ HABER

Koalisyonun dağıldığı Avusturya'da geçici hükümet kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...