23 Mayıs 2019 15:49

Gazeteci Ayşe Düzkan açık cezaevine sevk edildi

Açık cezaevine sevk başvurusu kabul edilen Gazeteci Ayşe Düzkan’ın Eskişehir Açık Cezaevine götürülmesi bekleniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gazeteci Ayşe Düzkan’ın açık cezaevine sevk edilme talebinin kabul edilmesi üzerine Bakırköy Cezaevinden çıkışı yapıldı. Düzkan’ın, 30 saat içerisinde Eskişehir Açık Cezaevine götürülmesi bekleniyor.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen gazeteci Ayşe Düzkan, 29 Ocak’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu.

Ayşe Düzkan’ın, 5237 Sayılı Yasa gereği infazı gereken 45 günlük süreyi tamamlayarak, cezası 16 Mart’ta bir yılın altına düştü. Düzkan’ın yasal prosedüre uygun olarak açık cezaevine gönderilmesi yönündeki başvuru talebini değerlendiren Bakırköy İnfaz Hakimliği, açık cezaevine sevk edilmesini kararlaştırdı.

Avukatlarının Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kuruluna başvurması üzerine Düzkan cezaevinden çıktı. Gazeteci Düzkan’ı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm ile çok sayıda kadın gazeteci ile avukatlar karşıladı.

Ayşe Düzkan’ın 30 saat içerisinde Eskişehir Açık Cezaevi’ne götürülmesi bekleniyor. (İstanbul/MA)

 (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Öcalan'ın avukatları İmralı'dan döndü

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran İstanbul seçimleri yol haritasını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...