11 Ekim 2012 13:13

Türkiye ‘kısmen özgür’ ülke!

BİA Medya Gözlem ve İfade Özgürlüğü Temmuz-Ağustos-Eylül 2012 raporunda yine gazetecilere ve medyaya yönelik saldırı, gözaltı ve tutuklamalar ağırlıklı yer tuttu.Gazetecilik örgütleri, siyasi partiler ve hak çevreleri BİA Medya Gözlem ve İfade Özgürlüğü Temmuz-Ağustos-Eylül 2012 raporu d&

Türkiye ‘kısmen özgür’ ülke!
Paylaş

BİA Medya Gözlem ve İfade Özgürlüğü Temmuz-Ağustos-Eylül 2012 raporunda yine gazetecilere ve medyaya yönelik saldırı, gözaltı ve tutuklamalar ağırlıklı yer tuttu.

Gazetecilik örgütleri, siyasi partiler ve hak çevreleri BİA Medya Gözlem ve İfade Özgürlüğü Temmuz-Ağustos-Eylül 2012 raporu döneminde, gazetecilere ve medyaya yönelik saldırı, gözaltı ve tutuklamalara karşı eylemdeydi. Örgütler dönem boyunca duruşmaları izlediler, basın ve ifade özgürlüğü hakkında açıklamalar yaptılar, iktidarın basın üzerindeki baskılarına dikkat çektiler.
Freedom House, İnternet Özgürlüğü 2012 Raporu'nu 16 Eylül'de yayımladı. Raporda Türkiye 46 puanla "kısmen özgür" ülkeler arasında yer aldı.
TESEV, Türkiye'de bağımsız ve özgür bir medyanın oluşmasının önündeki engellerin tespit edilmesini amaçlayan "İktidarın Çarkında Medya" raporunu 27 Ağustos'ta yayımladı.
Twitter, 2 Temmuz'daki ilk şeffaflık raporunda kullanıcı bilgisi talep eden ülkeleri ve taleplerin ne kadarının karşılandığını açıkladı. Buna göre Türkiye'nin bir, Yunanistan'ın iki kere içerik kaldırılması talebinde bulunduğu ve taleplerin reddedildiği belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

En çok yerli film izlendi

SONRAKİ HABER

Dünya yazarlarının bir evi de Ordu’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...