21 Mayıs 2019 18:51
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2019 00:21

İstanbul'da inşaat çukuruna düşen 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde inşaat çukuruna düşen ve saatler sonra çıkarılan 8 yaşındaki Baran Geldi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Eyüpsultan'da inşaat alanında açılan çukura düşen çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. (Fotoğraf: Mehmet Ali Derdiyok/AA)

Paylaş

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde inşaat kazık direklerinin içine düşen ve saatler sonra kurtarılan 8 yaşındaki Baran Geldi isimli çocuk yaşamını yitirdi. Müteahhit Emrah D. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

BARAN GELDİ'NİN ÖLÜMÜNDE MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

Baran Geldi'nin ölümüyle ilgili Müteahhit Emrah D., Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Müteahhit Emrah D'nin savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh hakimliğine sevk edildi. Müteahhit Emrah D. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

DHA'nın aktardığına göre 21 Mayıs'ta saat 18.30 sıralarında Eyüpsultan'da İslambey Mahallesi'nde 8 yaşındaki Baran Geldi, inşaat kazık direkleri çukuruna düştü. Arkadaşlarının mahalleliye bildirmesi üzerine durum itfaiye ekilenlerine haber verildi. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucu saat 23.30'da çukurdan çıkarılan çocuk hastaneye kaldırıldı. Baran Geldi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"İNŞAAT ALANINDA ÖNLEM YOK"

Baran Geldi’nin yakınları inşaat alanında hiçbir önlem alınmamasından şikayetçi olacaklarını söyledi.

"MÜTEAHHİTİN HATASI"

Baran Geldi'nin dayısı Bilal Kaşıkçı, "Müteahhitin hatası bu kazıkları yaparken inşaat alanında önlem almaması. Bu kuyuların kapatılması lazım. 4,5 - 5,5 metre derinliğinde. Kurtaramadık çocuğumuzu. Benim dileğim başkasının çocuğunun başına gelmesin. 2 gün önce kazılıyor. Dün kapatılacakmış, kapatılmadı" diyerek ihmaller olduğunu söyledi.

"HERKESTEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Baran Geldi'nin amcası İhsan Geldi de, "Çukura düşmüş. Çok uğraştık, denedik çıkaramadık. AKUT, AFAD, itfaiye geldi ama çıkaramadık. Hiçbir önlem alınmamış, köstebek yuvası gibi. Bugün bize yarın başkasına. Bu her zaman böyle oluyor. Bunun bir önlemi yok mu? Daracık yere inşaat yapıyorlar. İstinat duvarı var burada bu da yıkılır. Herkesten şikayetçi olacağım" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği, Baran Geldi’nin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Füsun Üstel’in açık cezaevine sevk edilmesine izin verilmedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan ilginç iddia: Demokrasi ve ekonomide sınıf atlattık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...