11 Ekim 2012 09:17

Mehmed Uzun sevdiği türkülerle anıldı

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 5 yıl önce hayatını kaybeden Kürt yazar Mehmed Uzun Diyarbakır’daki mezarı başında anıldı. Mardin Kapı Mezarlığında yapılan anmaya Uzun’un ailesi, şair ve yazarlar Hicri İzgören ile Şeyhmus Diken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve yurttaşlar katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte kon

Mehmed Uzun sevdiği türkülerle anıldı
Paylaş

‘KİTAPLARINDAKİ KAHRAMANLARLA YAŞARDI’

Mehmed Uzun’un eşi Zozan Uzun da eşiyle olan anılarını anlattığı konuşmasında Mehmed Uzun’un çok disiplinli bir yazar olduğunu belirterek, “O kitaplarında anlattığı kahramanlar ile birlikte yaşardı” dedi.

MEHMED UZUN EVİ MÜZE OLACAK

Anmada konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise Uzun’un Kürt halkı için çok önemli bir isim olduğunu belirterek, Uzun’un verdiği dil mücadelesinin bugün de sürdüğünü söyledi. Sur Belediyesi tarafından yazara armağan edilen evin restore edilerek müzeye dönüştürüleceğini de belirten Demirbaş, Kürtlere evin müzeye dönüştürülmesi için katkı sunma çağrısı yaptı. Konuşmaların ardından sanatçı Udî Yervant Bostancı, Uzun’un mezarı başında ud çalarak, sevdiği parçaları seslendirdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni YÖK kanunu ODTÜ'de protesto edildi

SONRAKİ HABER

Taşeron işçi İncedere’ye destek yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...