18 Mayıs 2019 18:28

Sudan'da müzakere masası yeniden kuruluyor

Sudan’da darbe yönetimiyle muhalefet arasında bozulan anlaşmanın üzerinden geçen 72 saatin ardından görüşmelerin yeniden başlayacağı açıklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sudan'da darbe yönetimi, muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) ile yeniden müzakere masasına oturacağını açıkladı.

Darbe yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada, yarın ÖDBG ile başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda müzakerelerin tekrar başlayacağı belirtildi.

Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, perşembe günü devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, “Müzakerelerin tamamlanması için gerekli bir atmosfer hazırlamaya yardımcı olmak, gösteri alanındaki barikatların kaldırılması ve yolların açılması için ÖDBG ile müzakereleri 72 saat boyunca askıya almaya karar verdik” ifadelerini kullanmıştı.

Sudan'da 19 Aralık'ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan kitlesel eylemlerin hızla başkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordunun 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el Beşir dönemi sona ermişti.

Sudan halkı, yönetimin sivillere devri, eski rejimin tüm sembol isimleri ve kurumlarının tasfiyesi talebiyle 6 Nisan’dan bu yana başkentte ordunun ana karargahı önündeki eylemlerini sürdürüyor. (Hartum/AA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da sarı yelekliler gösterilerin 27. haftasında sokaklarda

SONRAKİ HABER

Aydın'da izinsiz JES çalışması başlatan firmaya halk tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...