11 Ekim 2012 08:56

Sağlıkçılardan zamlara ve tezkereye tepki

Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde, bir araya gelen sağlık emekçileri, zamlara tepki gösterdi. Eylem boyunca, Mecliste kabul edilen Suriye tezkeresine de tepki vardı. “Madem çıktı tezkere, meclis gitsin askere” sloganları atan sağlık emekçilerine hasta ve hasta yakınları da destek verdi.SES Aksaray Şube B

Sağlıkçılardan zamlara ve tezkereye tepki
Paylaş

SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel yaptığı açıklamada, halkın zamlara karşı sessiz kalması durumunda ekmekten suya pek çok tüketim maddesine daha  zam yapılacağını söyledi. Hükümetin, tüketim maddeleri yerine emekçilerin maaşlarına zam yapması gerektiğini ifade eden Adıgüzel, “Emekçilerin maaşı yoksulluk sınırının altında. Maaş zammı dönemlerinde bütçe dengeleri, ülke ekonomisi, Yunanistan oluruz yoksa diyerek sefalet zammını dayatan Hükümet, patronlara gelince vergi kıyakları, teşvikler yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

Hükümetin, zamlarla savaşa kaynak hazırlamak istediğini kaydeden Adıgüzel, “Ekonominin iyileştirileceği gerekçesiyle her gün ekmeğimiz küçültülürken, Suriye’deki iktidarın değiştirilmesi için halkın desteğini almayan çetelere yardım için milyarlarca lira aktarılıyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet yine ertelendi

SONRAKİ HABER

Yeni YÖK kanunu ODTÜ'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...