11 Ekim 2012 08:53

Adalet yine ertelendi

Ankara’da görülen kadın cinayeti davalarından biri daha Adli Tıp Kurulundan gelmeyen rapor sebebiyle ertelendi. 5. duruşması görülen ve kocası tarafından öldürülen Sevda Sonay cinayeti davası için henüz mahkemeye otopsi raporu ve katil zanlısı koca hakkında istenen Adli Tıp Raporu gelmedi.Duruşma öncesi Ankara Kad

Adalet yine ertelendi
Paylaş

Ankara’da görülen kadın cinayeti davalarından biri daha Adli Tıp Kurulundan gelmeyen rapor sebebiyle ertelendi.

5. duruşması görülen ve kocası tarafından öldürülen Sevda Sonay cinayeti davası için henüz mahkemeye otopsi raporu ve katil zanlısı koca hakkında istenen Adli Tıp Raporu gelmedi.

Duruşma öncesi Ankara Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Elif Aydın yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı hiçbir adım atmadıkları için tecavüzlerle birlikte şiddet de artıyor. Bir de üzerine AKP Hükümeti’nin izlediği savaş politikaları eklendiğinde hem kadına yönelik şiddetin hem de toplumdaki şiddet olaylarının daha da artacağı ortadadır” dedi. Haydar Sonay’ın Sevda Sonay’ı, kadının boşanma talebi yüzünden öldürdüğüne dikkat çeken Aydın, “2012 yılının ilk altı ayında öldürülen kadınların yüzde 67’si boşanmak istedikleri için katledildi. Sevda Sonay da bu kadınlardan biriydi” dedi. Dava, 5. duruşmada da yine ertelendi. Duruşmanın ertelenmesinin sebebi olan rapor üç duruşmadır bekleniyor. Sevda Sonay’ın annesi Satı Korkmaz’ın ilk kez katıldığı ve Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, 6 Kasım 2012 tarihine ertelendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da askeri helikopter düştü: 1 asker öldü

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılardan zamlara ve tezkereye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...