11 Ekim 2012 07:25

Adana’da 8 Mart’a beraat

ADANA’da 8 Mart davası beraatle sonlandı. 2011 yılında düzenlenen 8 Mart Mitingi ile ilgili Miting Tertip Komitesine dava açılmıştı. Davanın son duruşmasında beraat kararı çıktı.Yazılı açıklama yapan Adana Kadın Platformu, Adana’da örgütlü kadınların üzerindeki baskının devam ettiğine dikkat çekti. Son

Adana’da 8 Mart’a beraat
Paylaş

ADANA’da 8 Mart davası beraatle sonlandı. 2011 yılında düzenlenen 8 Mart Mitingi ile ilgili Miting Tertip Komitesine dava açılmıştı. Davanın son duruşmasında beraat kararı çıktı.

Yazılı açıklama yapan Adana Kadın Platformu, Adana’da örgütlü kadınların üzerindeki baskının devam ettiğine dikkat çekti. Son dönemde yaptıkları eylem ve etkinliklere cezalar verildiğini ifade eden Platform, bu baskı politikasının sadece kendi eylemlerine dönük olmadığına vurgu yaptı. Açıklamada, sokağa çıkan herkese aynı uygulamaların reva görüldüğü belirtildi. Adana Kadın Platformu olarak tüm bu baskı ve engelleme çabalarına karşı mücadelenin süreceğinin dile getirildiği açıklamada, “Bu haksız yargılamalar karşısında herkesi, demokratik hakların, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün savunulması konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.  (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyüme molası ticareti etkiledi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da askeri helikopter düştü: 1 asker öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...