16 Mayıs 2019 17:40

TELE1’e "HDP cezası" Meclis gündemine taşındı

HDP'li Ali Kenanoğlu, Sezai Temelli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma yayınladığı gerekçesiyle TELE1’e verilen cezayı Meclis gündemine taşıdı.

Logo

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) TELE1’e, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin 12 Şubat tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı yayımladığı gerekçesiyle iki gün ana haberi yayımlamama cezası ve kanalın reklam gelirinin yüzde 2’si oranında da para cezası verilmesi, HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu tarafından Meclis gündeminde taşındı.

Bahse konu olan konuşmanın iktidara yakınlığıyla bilinen kanallarca da (ATV, KANAL 7, A Haber, Ülke TV) yayımlandığını ifade eden Kenanoğlu, “Deyim yerindeyse bu kanallara iltimas geçilmiş ve/veya bu kanalların mevcut tarihsel bağlamda ihtiyaç duyulan popülist ideolojik bir fantezi ekseninde propogandatif bir amaçla yayın yapmalarında RTÜK’ce bir mahsur görülmemiştir” dedi.

Kenanoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu soruları yöneltti: “Aynı konuşmayı yayımlayan iktidara yakınlığıyla bilinen kanallar RTÜK uzmanlarınca hazırlanan raporda yer almıyorken, tek başına TELE 1 TV kanalı özelinde bir hukuk sürecinin işletiliyor olması nasıl açıklanacaktır? RTÜK’ün iktidar yanlısı TV kanallarına iltimas geçmiş olması bakanlığınızca nasıl açıklanmaktadır?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de sahne sorunu müzikale engel olamadı

SONRAKİ HABER

Demokrat Parti, İstanbul seçimlerine katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...