16 Mayıs 2019 11:08

BEKEV'li kadınlar çocuk istismarına karşı panelde buluştu

Artan çocuk istismarı ve yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı BEKEV'li kadınlar panelde buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) çocuk istismarı ve madde bağımlılığına karşı ebeveynlerin bilinçlendirilmesi için panel düzenledi. Dernek binasında düzenlenen panele Özel Eğitim Uzmanı Fidan Güneş Gürgör Kılıç ve Psikodramatist Şükran Yavuz katıldı.

Panelde ilk olarak konuşan Fidan Güneş Gürgör Kılıç, çocuk istismarına karşı önleyici ve koruyucu önlemler alınmasının altını çizerek, okulda çocuklara cinsel eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili dersler verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, ailelerin çocuklarına bedensel farkındalıkları ile ilgili bilgilendirmesi gerektiğini ve çocuğun anlattıklarına güvenilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet mekanizmalarının çocuğun yararına düzenlenmesi gerektiğe vurgu yapan Kılıç, "Ülkemizde adalet mekanizmaları ne yazık ki doğru çalışmıyor. İstismarı önleyici tedbirler alınmıyor. Bu sebeple çocuklarımıza ve geleceklerine sahip çıkmak için biz kadınların daha bilinçli olması gerek. Kadınların örgütlenmesi gerek" dedi.

Psikodramatist olan ve aynı zamanda ÇEMATEM de çalıştığını belirten Şükran Yavuz ise, ergenliğin zor bir süreç olduğunu ve bu süreç ile ilgili çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, madde kullanımının bu dönemde çevresel faktörler nedeniyle tehlike oluşturduğunu söyledi. Madde kullanımı olan çocuk ve gençlerin çoğunda fiziksel veya cinsel istismar olaylarının görüldüğünü ifade eden Yavuz, madde kullanımın önlenmesinde ebeveynlerin büyük önemi olduğunu söyledi. Çocukken kurulan iletişimin ergenlik döneminde de sağlıklı ilerlemesi gerektiğini ifade eden Yavuz, çocukların da birey olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: S-400'ler NATO sistemlerine entegre edilmeyecek

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Temel, Elazığ Cezaevindeki işkence iddialarını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...