15 Mayıs 2019 15:26

Dersim’de açlık grevleri ve ölüm oruçları için duyarlılık çağrısı

HDP Dersim İl Örgütü, cezaevlerinde süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına karşı duyarsız kalınmaması için başlattıkları oturma eylemini sürdürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütünün tecride karşı düzenlediği oturma eylemi 10. gününde devam etti. Cezaevlerinde ölümlerin yaşanmaması için oturma eylemine devam edileceği belirtildi.

HDP Dersim İl Örgütü, cezaevlerinde süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek ve tecride karşı durmak için başlatılan oturma eylemine 10. gününde devam etti. Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleşen eyleme siyasi parti ve kurum temsilcileri, yurttaşlar ve Mazlum Doğan’ın ablası Serap Mutlu Doğan katılım gösterdi.

Eylemde konuşan HDP Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, “Cezaevlerinde insanlara yapılan kötü muamele ve suçlar ortadan kaldırılmadığı müddetçe eylemimize devam ediyoruz. Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven’in açlık grevi 189. gününde. Yine binlerce insanın açlık grevi yüz günü aştı, ölüm oruçları da devam ediyor. Her an cezaevlerinden ölüm haberi gelebilir. Herhangi bir ölümün yaşanmaması için oturma eylemine devam edeceğiz” diye konuştu. Beyaz tülbentlerin takıldığı eylem, alkışlar eşliğinde son buldu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin YSK temsilcisi Tiryaki'den AKP'ye: Kişisel verileri çaldınız

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'nun su fiyatlarında indirim vaadi de gerçek oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...