15 Mayıs 2019 12:52

Ağrı’da çocuk hematoloji bölümü ve doktoru yok

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Ağrı Devlet Hastanesinde çocuk hematoloji bölümünün olmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Ağrı Devlet Hastanesi

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ağrı Devlet Hastanesinde çocuk hematoloji bölümünün olmamasının yarattığı olumsuzlukları Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Abdullah Koç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Hematoloji birimini ne zaman kurmayı planlıyorsunuz” diye sordu.

539 bin 657 nüfusa sahip olan Ağrı’da bulunan devlet hastanesinde anemi, hemofili, lösemi, multipl miyelom, talasemi ve benzeri hastalıklar başta olmak üzere; kemik iliği, lenf sistemi ve kan ile ilgili hastalıklar için teşhis ve tedavisi sunan çocuk hematoloji bölümü bulunmuyor. Hematolojik hastalıklara maruz kalan çocuklar, tedavi olabilmek için çevre kentlere gitmek zorunda kalıyor.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:

  • Seçim bölgem Ağrı ilindeki devlet hastanesinde çocuk hematoloji birimi bulunmamasının sebebi nedir?
  • Ağrı Devlet Hastanesinde çocuk hematoloji biriminin bulunmaması nedeniyle vatandaşlarımızın katlanmak zorunda kaldıkları sıkıntıların giderilmesine dair herhangi bir plan veya proje geliştirilmiş midir?
  • Herhangi bir plan veya proje yoksa, Ağrı ili devlet hastanesinde çocuk hematoloji birimini ne zaman kurmayı planlıyorsunuz? (Ankara/MA)
ÖNCEKİ HABER

Adana’da KHK’li olduğu için mazbatası alınan emekçiler tepkili

SONRAKİ HABER

HDP, Afrin’deki zeytinleri Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...