10 Nisan 2011 09:58

‘Barışı Kurmak’ konferansında barış için 6 talep

TÜRKİYE Barış Girişimi tarafından organize edilen ve uluslararası alandan çok sayıda aydının katılımı temelinde iki gündür devam eden “Barışı Kurmak” konulu konferansın sonuç bildirgesinde, 6 talep önerisi yapıldı.Konferansın son oturumundan sonra sonuç bildirgesi deklare edildi. Yüzde 10 barajının kaldırılmas

‘Barışı Kurmak’ konferansında barış için 6 talep
Paylaş

TÜRKİYE Barış Girişimi tarafından organize edilen ve uluslararası alandan çok sayıda aydının katılımı temelinde iki gündür devam eden “Barışı Kurmak” konulu konferansın sonuç bildirgesinde, 6 talep önerisi yapıldı.

Konferansın son oturumundan sonra sonuç bildirgesi deklare edildi. Yüzde 10 barajının kaldırılması istenen bildirgede, “Çocuklarımızın öldürülmesini kabul etmiyor, çatışmalara son verilmesini, tüm operasyonların durdurulmasını istiyoruz” denildi.

Seçime girecek tüm siyasal partilerden anayasal taslak ve tasavvurlarını seçimler öncesi de açıklanması talep edilerek, yeni anayasanın eşit hak ve sorumluluklar temelinde Türkiyelilik üzerinden tanımlanmasını istendi. Anadilde eğitimin kişinin temel ve doğal hakkı olarak tanınması istenerek, diller üzerindeki bütün yasa ve baskıların kaldırılması talep edildi. Özerklik kavramı ile katılımcı demokrasi arasındaki bağ göz önünde bulundurularak Türkiye’nin siyasi ve idari yapısında köklü reformlara gidilmesinin aynı zamanda barışın kurulmasına katkı sağlayacağını bildirgede yer aldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Siverek’te yaşanan katliam protesto edildi

SONRAKİ HABER

Bariyer kazalarına ‘havalı bariyer’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...