13 Mayıs 2019 22:03

İstanbul Valiliği "Her şey çok güzel olacak" pankartını yasakladı

Soma Katliamı'nın yıl dönümü için yapılan yürüyüşte polisler, "Her şey çok güzel olacak" pankartının Valilik tarafından yasaklandığını söyledi.

Ekran görüntüsü, Furkan Bek adlı sosyal medya kullanıcısının Kadıköy'deki Soma eylemine dair YouTube'da paylaştığı videodan alınmıştır

Paylaş

İstanbul'da Soma Katliamı'nın 5. yıl dönümü için yapılan yürüyüşte, polisler "Her şey çok güzel olacak" pankartının İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığı söyledi. Polisler, pankartın kaldırmasını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasağa ilişkin olarak "İnisiyatif valilikte ancak yasak söz konusu değil" dedi.

POLİS PANKARTA İZİN VERMEDİ

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı'nın 5. yıl dönümü için yapılan yürüyüşte, polisler "Her şey çok güzel olacak" pankartına izin vermedi. Emniyet yetkilileri pankartın Valilik kararıyla yasaklandığını söyledi ve pankart kaldırıldıktan sonra yürüyüşe devam edilmesini istedi. "Her şey çok güzel olacak pankartını kaldırın yürüyün lütfen" diyen emniyet yetkilisi, "Neden?" sorusu üzerine yazılı talimat olmadığı fakat talimatın İstanbul Valiliği tarafından verildiğini söyledi. "Bugünden itibaren Valilik 'Her şey çok güzel olacak' pankartını yasakladı diyoruz öyle mi?" sorusuna emniyet yetkilisi "Evet" yanıtı verdi.

SOYLU: İNİSİYATİF VALİLİKTE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasağa ilişkin olarak açıklamada bulundu. Bakan Soylu, "İnisiyatif valilikte ancak yasak söz konusu değil" dedi.

Avukat Tamer Doğan da Twitter hesabında "Her şey güzel olacak pankartı Valilik kararıyla yasaklanmış! Bizzat emniyet müdürü söyledi." dedi. Taylan Kulaçoğlu adlı Twitter kullanıcısı ise "Az önce #Soma eyleminin önünü kesen polis, "valilik kararıyla #herseyçokgüzelolacak sloganının yasaklandığını" ve kaldırılmaması halinde yürüyüşe müdahale edeceklerini söylediler. İnana biliyor musunuz, herşey güzel olacak demek artık yasak!" diyerek o anları paylaştı.

ÖNCEKİ HABER

ABD, Hanan Aşravi'nin vize başvurusunu gerekçe göstermeden reddetti

SONRAKİ HABER

Sudan’da protestoculara silahlı sivil grup saldırdı: En az 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...