13 Mayıs 2019 14:31

Türkiye Taşkömürü Kurumuna 500 işçi alımı için 18 bin kişi başvurdu

Zonguldak Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK'ye alınacak olan 500 işçi için 18 bin 221 başvurunun yapıldığını söyledi.

Zonguldak Çalışma ve İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu | Fotoğraf: Gökhan Yılmaz/AA

Paylaş

Zonguldak Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 500 işçi alımı için kent genelinden 18 bin 221 başvurunun yapıldığını bildirdi.

Demirsu, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak için 350, Bartın için 100 ve Karabük için 50 işçi alımı başvurularının 10 Mayıs'ta tamamlandığını anımsattı. Başvuru sürecinin başarılı şekilde geçtiğini ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:

"Hafta sonu yapmış olduğumuz çalışma sonucu, Zonguldak için 18 bin 221 başvurunun olduğunu tespit ettik. Bugün başvuru listelerini TTK'ye teslim edeceğiz. Kura listeleri ve numaraları TTK'nin internet sayfasında yarın yayımlanacaktır. 23 Mayıs'ta Site Spor Salonu'nda önceden olduğu gibi aynı kriterlerle noter tarafından kuralar çekilecektir."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK'ye ilk etapta bin, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam bin 500 yer altı üretim işçisi alımı vaadinde bulunmasının ardından başvurular sonrası alınacak bin işçi için düzenlenen kura çekim töreni 2 Mart'ta gerçekleştirilmişti. (Zonguldak/AA)

ÖNCEKİ HABER

Efsanevi Holywood yıldızı Doris Day 97 yaşında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...