13 Mayıs 2019 13:41

Beytüşşebap'ta sözleşmesi yenilenmeyen bir kişi yaşamına son verdi

HDP'li Nuran İmir, Beytüşşebap’ta 31 Mart seçimlerinde AKP adayının iş vaadiyle seçim çalışması yürüttüğü iddialarına ilişkin soru önergesi verdi.

Yaşamına son veren Recep Argan | Fotoğaf: MA

Paylaş

Beytüşşebap Belediyesi’nde işçiyken atanan kayyum tarafından “sözleşmesi bitti” denilerek işsiz bırakılan bir çocuk babası Recep Argan, Habur Çayı'na atlayarak intihar etti. Akıntıya kapılan Argan'a halen ulaşılamadı. 

Edinilen bilgilere göre, evli ve bir çocuk babası Argan, belediyeye atanan kayyum döneminde “sözleşmesi bitti” denilerek işten çıkarıldı. Ekonomik durumu kötü olan Argan, uzun bir süre işsiz kaldıktan sonra yerel seçimler sonrası tekrardan işe girmek için yaptığı görüşmelerden de sonuç alamadı. Konuyla ilgili bazı aile fertleriyle de tartışma yaşadığı öğrenilen Argan, dün Habur Çayı'na atlayarak, intihar etti. Bazı yakınlarının Argan'ı suya atlamaması için ikna etmek istedikleri ancak başarılı olamadıkları aktarıldı. 

HDP'Lİ İMİR'DEN SORU ÖNERGESİ

HDP Şırnak milletvekili Nuran İmir, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde  31 Mart seçimlerinde AKP’li adayın halka ev, ev dolaşarak iş sözü vererek seçim çalışması yürüttüğüne dair iddialara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.

Önergede AKP’li adayın Çağrı Merkezi ve Tekstil atölyelerinde yüzlerce kişiye iş sahibi yapacağı sözü verdiğini ifade etti. Seçimden sonra da İŞ-KUR üzerinden ücretleri ödenen bazı işçilerin sözleşmesinin yenilenmediğini belirten Nuran İmir, bu işçilerden Recep Argan'ın ekonomik sıkıntılar yüzünden Habur çayına atlayarak yaşamına son verdiğini belirtti.

İmir’in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması için önergede verdiği sorular şöyle;

■ Recep Agan’ın iş sözleşmesinin yenilenmemesinin sebepleri nelerdir? Ve hangi gerekçelerle sözleşme yenilenmemiştir?
■ İş sözleşmesi yenilenenler ve yenilenmeyenler arasındaki kriterler nelerdir? Ve bu kriterler kim tarafından belirlenmektedir? (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: YSK'dan farklı bir karar beklemiyorduk

SONRAKİ HABER

Efsanevi Holywood yıldızı Doris Day 97 yaşında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa