10 Ekim 2012 11:45

THY, 19 milyon avro batırmış!

19 milyon avro THY tarafından batırıldı. CHP Milletvekili Umut Oran’ın verdiği soru önergesine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği cevap ile ortaya çıkan duruma karşı Oran, “305 kişiyi basın açıklaması yaparak haklarını korudukları için zarara yol açtıkları gerekçesiyle işten atıyorsunuz ama kendi usulsüzl

THY, 19 milyon avro batırmış!
Paylaş

Umut Oran’ın THY ile ilgili sorduğu sorulara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği cevapta, “Türk Hava Yolları A.O. (THY) özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren ve kamu payı yüzde 49,12 olan bir kuruluştur” denildi. THY’den bakana gönderilen yanıtta “THY bu girişimi için başlangıçta 10 Milyon avro, sonraki iki sermaye artışında ise 1,97 Milyon avro ve 7,23 Milyon avro değerinde Bosna Hersek Hava Yolları (BHHY)’na sermaye katkısı yapmıştır” denildi. Bu “sermaye katkılarına” göre, THY’nin boşa giden bir ödemesi olmadığı belirtildi. BHHY’nin talebine göre THY’nin 1 veya 2 uçağı subleasing esası ile BHHY’ye kiralamasını öngörüldüğü belirtilen açıklamada, “THY bu ortaklıkta konulan sermaye kadar bir kayba uğramıştır” denildi.

TÜM ATAMALAR PROSEDÜRE UYGUNMUŞ

Verilen cevaba göre tüm atamalar prosedüre uygun olarak yapılmış. THY’ye personel alımında kişinin aranan pozisyonlara uygun özelliklere sahip olduğuna bakılan Ahmet Salih Kansu’nun THY uzman statüsünde göreve başlatıldığı belirtilerek, Kansu’nun belirli bir süre sonra bilgi ve deneyimi değerlendirilerek Bosna Hersek Ofis Müdürü olarak atandığına dikkat çekildi. THY ile BHHY arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlayan Ahmet Salih Kansu’nun Hüseyin Kansu’nun oğlu olduğu için değil, THY çalışma usul ve esaslarına uygun personel olduğu için alındığı iddia edildi.

MİLLETİN PARASINI ÇARÇUR EDEMEZSİNİZ!

Verilen cevaba tepki gösteren Umut Oran, “Yazıktır. Bu milletin parasını böyle çarçur edemezsiniz” dedi. THY’nin “Türkiye’nin gözbebeği bir milli marka” olduğuna dikkat çeken Oran, “Ama AKP döneminde bu devasa kuruluşumuz, yandaşların işe yerleştirdiği ehil olmayan insanların yol açtığı milyonlarca avroluk zararla gündeme gelmeye başladı” dedi.  THY’yi kötü yöneterek 19 milyon avroluk zarara yol açanların 305 emekçiyi basın açıklaması yaparak haklarını korudukları için zarara yol açtıkları gerekçesiyle işten attıklarına dikkat çeken Oran, “Kendi usulsüzlüklerinizin haddi hesabı yok, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tezkere ABD işbirlikçiliği için çıkarıldı’

SONRAKİ HABER

Bağış: AB'nin beden ve ruh sağlığı bozuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...