10 Ekim 2012 11:38

‘Tezkere ABD işbirlikçiliği için çıkarıldı’

GEÇTİĞİMİZ günlerde Meclisten AKP ve MHP’nin oylarıyla geçirilen tezkereye tepkiler sürüyor. Savaş tezkeresine ilişkin konuştuğumuz Vanlılar, Türkiye’nin Suriye’ye olası bir müdahalesine karşı olduklarını dile getirdi.SAVAŞTA GENÇLER ÖLECEK!Tezkerenin ABD’nin Ortadoğu’daki planları doğr

‘Tezkere ABD işbirlikçiliği için çıkarıldı’
Paylaş
İpek Birtan / Umut Yeğin

SAVAŞTA GENÇLER ÖLECEK!

Tezkerenin ABD’nin Ortadoğu’daki planları doğrultusunda çıkarıldığını söyleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Ferhat Yıldırım, “Türkiye’nin bu savaştan hiçbir çıkarı yok. Akçakale’ye atılan top mermisinin bile kim tarafından atıldığı belli değil” dedi. Savaşa tezkereyi çıkaranların gitmeyeceğini, gençlerin öleceğini vurgulayan Yıldırım, “Suriye’yle savaşa karşıyım” dedi. Suriye ile savaşmanın emperyalistlere hizmet olacağını söyleyen dershane öğrencisi Onur Sofracı ise “Meclisten bu tezkereyi geçirenler Türkiye’nin emperyalist ülkelerin maşası olduğunu bir kez daha gösterdi. Artık anaların ağıtlarını, emperyalistlerin zafer çığlıklarını duymak istemiyoruz’ dedi.

AKP’NİN KÜRT FOBİSİ

Akçakale’ye atılan top mermisinin bir provokasyon olduğunun belirten Meral Gün ise gelişmelerin ABD planlarının bir parçası olduğunu söylüyor. AKP’nin bu savaş tezkeresini Kürtlerin Suriye’de elde ettikleri kazanımları yok etmek için çıkarttığını belirten Gün, “AKP’nin en başından beri Kürtlerin özerk veya federal bir yönetim oluşturmasına dair kaygıları vardı. Bu kadar saldırganlaşmasının temel nedenlerinden biri de bu” dedi. AKP’nin Suriye politikasındaki bugünkü durumunun yalnızca Kürtlerle de ilgili olmadığını söyleyen Gün, ABD ile kurulan stratejik ortaklığın bu durumu yarattığını ifade etti.
Bölgede yaşayanların savaşı daha net gördüğünü belirten Gün, halkın mücadelesini desteklediğini ancak Suriye’de savaşan muhaliflerin Suriye halkını temsil etmediğini ve orada yaşananın bir halk savaşı olmadığını dile getirdi.

‘SAVAŞIN PARÇASI OLMAYACAĞIZ’

Suriye tezkeresinin Ortadoğu’ya kan ve savaş götürmek üzere çıkarıldığını belirten Van Kent Konseyi Gençlik Meclisi Dönem Sözcüsü Muhammed Doğan AKP hükümetinin hem içeride hem de dışarıda savaş politikasını sürdürdüğünü söyledi.
“Bölgede hakim olmak için her türlü yola başvurduklarını gösterdiler. Bu tezkere Esad’ın zulmüne karşı değil, Amerika’nın ve işbirlikçisi AKP’nin çıkarları doğrultusunda çıkarıldı” diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’den Türkiye’ye sığınan insanları ‘misafir’ diye niteleyerek buraya getiren Başbakan, misafirleri için kurduğu kamplarda savaş eğitimleri verdirmektedir. Erdoğan tahtını kuvvetlendirmek için halkları savaşa götürmekten hiç çekinmiyor. Ancak bizler bu savaşın bir parçası olmayacağız. Kan üzerine yürütülen hiçbir politikayı desteklemeyeceğiz.”
(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şakran Cezaevi’nde avukata gardiyan saldırısı

SONRAKİ HABER

THY, 19 milyon avro batırmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...