12 Mayıs 2019 16:09

Lipton’da işçi dayanışması güçleniyor: Direne direne kazanacağız!

Artvin'de bulunan Lipton fabrikasında işçilerin iş akitlerinin askıya alınmasına karşı başlayan kararlı direniş 5. gününü geride bıraktı.

Lipton işçilerinin direnişi sürüyor | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali Osman ERTAŞ
Artvin

Lipton işçilerinin, iş akitlerinin askıya alınmasına karşı başlattığı direniş 5. günü geride bıraktı. Arhavi halkı fabrika işçilerine sahip çıkarken Fındıklı ve Pazar’daki Lipton Çay Fabrikası işçileri, dayanışma için Arhavi’deydi. İşçiler, arkadaşlarının işe alınmaması halinde Fındıklı ve Pazar’daki fabrikalarda iş yavaşlatma eylemine başlayacaklarını duyurdu. Şirket yetkililerinin Arhavi’ye gelip işçi temsilcileri ile görüşmeleri bekleniyor.

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan ve Tek Gıda-İş sendikasının örgütlü olduğu Lipton Çay Fabrikasında işçilerin iş haklarının askıya alınmasına karşı önceki gün saat 21.00’de eylem yapıldı. Eyleme Pazar ve Fındıklı Lipton Çay fabrikalarının işçileri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Eylemde konuşan AKP Arhavi İl Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akalın, Lipton yetkilileriyle görüştüklerini, bugün ya da yarın gelerek görüşme yapılacağı bilgisini verdi. Akalın, “Bu fabrikanın kapanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Tek Gıda-İş Şube Başkanı Yüksel Güven de “Çalışanlar evlerine gidemiyor. Çocuklar annelerine ‘Babamız niye gelmedi?​’ diye soruyorlar. Biz bu fabrikaya 20 yılımızı verdik. Bunu mu yapmalıydın? Çalışanlar tam da paralarının olmadığı bir anda 'çalışma başlıyor' diye düşünürken fabrikanın üretime geçmeyeceğini duyduk. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ve direne direne kazanacağız” dedi.

İşçilerin sloganlarla destek verdiği konuşmaların ardından işçiler ve onlara desteğe gelenler hep birlikte tulum eşliğinde horon oynadılar.

ÖNCEKİ HABER

Nihan’ı öldüren kişiye sadece 3 yıl 9 ay hapis

SONRAKİ HABER

CHP’nin İstanbul seçim kampanyasını yürütecek 5 isim belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...