12 Mayıs 2019 11:53

Venezuela'da sağcı lider Guaido, ABD ordusu ile ‘iş birliği’ istiyor

Venezuela'da ABD destekli sağcı lider Juan Guaido temsilcisine ABD ordusu ile iş birliği için görüşmesi talimatı verdiğini belirtti.

Fotoğraf: Alexcocopro/Wikimedia Commons(CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, temsilcisine ABD ordusu ile “iş birliği” konusunda görüşmesi talimatı verdiğini belirtti.

Guaido, bir grup askerle 30 Nisan’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminde rol aldığı için tutuklanan AN Birinci Başkan Yardımcısı Edgar Zambrano için başkent Caracas’ın Baruta semtinde düzenlenen protesto mitinginde taraftarlarıyla buluştu.

Alfredo Sadel Meydanı'nda önceki mitinglerine oranla oldukça düşük sayıda Venezuelalıya hitap eden Guaido, Venezuela'ya yönelik askeri müdahale tartışmalarını yeniden alevlendirecek açıklamalarda bulundu.

Guaido, “Büyükelçimiz Vecchio’dan, direkt ilişki kurabilmek ve iş birliği için bir anlaşmaya varabilmek amacıyla Güney Komutanı Amiral Craig Faller ile derhal görüşmesini istedim” ifadelerini kullandı. Guaido, ayrıca ülkesinde Kolombiyalı silahlı sol örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile Kübalıların varlık gösterdiğini ve bu varlığın işgal anlamına geldiğini iddia etti.

FALLER "DAVET BEKLİYORUM" DEMİŞTİ

ABD Ordusu Güney Komutanlığı 9 Mayıs'ta Twitter hesabından Faller'in Venezuela ordusu içindeki Guaido destekçileri ile konuşmak için Guaido'nun davetini beklediğine yönelik açıklamalarını paylaşmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da neo-Frankocu aşırı sağ geri mi dönüyor?

SONRAKİ HABER

Mahpusların tedavi ve sohbet haklarına engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...