11 Mayıs 2019 13:36

Bursa Barosu: Aynı iddiayla yargılananlar için de uygulanmalı

Bursa Barosu, AYM’nin ‘Çocuklar Ölmesin’ dediği için hapis cezası alan Ayşe Çelik’e ilişkin ihlal kararının emsal kabul edilmesini istedi.

Ayşe Çelik

Paylaş

2016 yılında telefonla bağlandığı televizyon programında sadece ‘Çocuklar Ölmesin’ dediği için ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla Öğretmen Ayşe Çelik’e verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının iptaline karar veren Anayasa Mahkemesine Bursa Barosundan destek açıklaması geldi. Baro, kararın emsal teşkil ettiğini ve aynı durumdaki diğer kişilere de uygulanması gerektiğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi kararında “Anayasa’nın 26’ncı maddesiyle güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini” bildirerek, tutuklu olan Çelik’in serbest bırakılmasına hükmetti.

Bursa Barosu tarafından  yapılan açıklamada AYM kararına destek verilerek kararın aynı durumdaki akademisyenlere de uygulanması gerektiğine dikkat çekildi. Baro açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İfade ve düşünceyi yayma özgürlüğü, Anayasamız ve AİHS ile güvence altına alınmıştır. İfade özgürlüğü çoğulcu demokrasilerde vazgeçilemez ve devredilemez bir niteliğe sahiptir. AİHM’nin ve Anayasa Mahkemesinin ifade özgürlüğüne ilişkin vermiş olduğu önceki kararları ile son olarak Ayşe Çelik hakkındaki emsal karar da dikkate alınarak tüm yargı organlarını, demokratik haklarını ve ifade özgürlüğünü kullandıkları için yargılanan yurttaşlarımızın yargılamalarında gözetmeye davet ediyoruz.” (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği: Her koşulda ve yerde yaşamı savunmaya devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Yönetmen Nejla Demirci: Dayanışma yaşamın kendisidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...