11 Mayıs 2019 13:19

AB Komiseri Hahn: YSK’nın gerekçeleri ‘güldürü’ gibi

Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, YSK’nin seçim iptali gerekçelerini ‘güldürü’ olarak nitelendirdi.

Fotoğraf: European People's Party/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararın Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan gerekçelerini ‘güldürü’ olarak nitelendirdi.

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Hahn, Yüksek Seçim Kurumu’nun İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin değerlendirmeler yaptı ve YSK’nin kararı için “güldürü gibi”ifadesini kullandı.

Türkiye’de seçime katılımın yüksek olduğunun da altını çizen Hahn, şöyle devam etti: “Ülkenin güneydoğusunda olduğu gibi seçilmiş belediye başkanlarının seçime katılmalarına sonradan izin verilmemesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Türkiye’de vatandaşların seçime yüksek katılımla demokratik olgunluklarını kanıtlamaları göz önünde tutulduğunda bu daha da vahim.”

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-WalterSteinmeier de “Türkiye’nin geleceğine ve demokratik değerlere” büyük değer veren biri olarak YSK’nın İstanbul seçimlerini tekrar etme kararından ciddi endişe duyduğunu söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ işçilerinin kaderini kim belirleyecek?

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği: Her koşulda ve yerde yaşamı savunmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...