10 Mayıs 2019 12:33

Dersim’de KHK’li 4 meclis üyesi ve 2 muhtarın mazbatası iptal edildi

YSK’nin KHK’li seçilmişlerle ilgili verdiği karar üzerine Dersim’de KHK’li seçilmiş 4 belediye meclis üyesi ve 2 muhtarın mazbataları iptal edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

YSK’nin kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilmiş olanların seçilmeme kararının ardından Dersim’de mazbataları verilmesine rağmen savunmaları istenen 4 meclis üyesi ve 2 muhtarın mazbataları iptal edildi.

Tunceli Valiliği, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderdiği yazıda, kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen, 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyesi ile muhtar olarak seçilen 6 kişiye verilen mazbatanın geçerliliğini sormuş, tanınan sürede meclis üyelerinden savunmaları istenmişti. Valiliğin uyarısı üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından savunmaları istenen KHK’li meclis üyelerinin mazbataları geri istendi. KHK’yle ihraç edilen, ancak Dersim’de girdikleri belediye meclisi üyeliğini HDP listesinden kazanan, Hıdır Demir, Özcan Ateş, Metin Kılıç ve TKP’li Candan Badem’in mazbataları iptal edildi. Ovacık Gözeler Köyü Muhtarı Turgay Bilge ve Merkez Meşe Yolu Köyü Muhtarı Hakkı Suvan'ın mazbataları da KHK'li oldukları gerekçesiyle iptal edildi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çorlu tren katliamı için ailelerin adalet mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen İstanbul Şubeleri: Halkın iradesi gasbedilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...