10 Mayıs 2019 05:51

Bursa'da mevsimlik tarım işçilerinin çadırda süren zorlu yaşamı

Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri, kurdukları çadırlarda çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Fotoğraf: Yavuz Yılmaz/DHA

Paylaş

Urfa'dan tarlalarda çalışmak için Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen tarım işçileri, kurdukları çadırlarda çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Urfa'dan tarlalarda çalışmak için Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri, henüz okul çağında olmayan çocuklarıyla kurdukları çadırlarda yaşıyor. Günlük 50 liraya çalışan mevsimlik tarım işçileri, yemeklerini dışarıda kurdukları ocakta pişiriyor. İşçiler, duş ve diğer ihtiyaçlarını da yine açık alanda karşılamaya çalışıyor. DHA'ya konuşan işçiler, memleketlerindeki ailelerine para gönderebilmek için bu çileye katlandıklarını söyledi.

UZUN SAATLER ÇALIŞMANIN BEDELİ 50 TL

Urfa'dan gelip tarlalarda çalıştıklarını söyleyen Zekiye Arslan, "Astım hastasıyım, yine gidip çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, 50 lira yevmiye alıyoruz" dedi.

İnegöl'e 6 aylık bebeği ile gelen Hasibe Kubacık ise "Mecburen çadırlarda çocuğumu bırakıp, tarlalarda çalışıyorum. Çok soğuk oluyor. Çadırda büyütmek zorundayım, durumumuz yok" dedi.

Salih Civelek de zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela'da sağcı lider Juan Guaido, halkı yeniden sokağa çağırdı

SONRAKİ HABER

Yüksek yargıda Erdoğan’ı sevindirenlere kıyak emeklilik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...