09 Mayıs 2019 15:37

Van’da çocuk istismarından yargılanan sanığa tahliye

Van'da torununa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklu yargılanan S.B. ilk duruşmada tahliye edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Van'da torununa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklu S.B. yargılandığı davanın ilk duruşması Van 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya Kadın Danışma ve Dayanışma Vakfı (KAMER) ve birçok avukat katıldı. Duruşmaya tutuklu sanık S.B. katılırken, aile, sanık ile mağdur avukatları, tanık olarak çocuğun teyzesi, dayısı, sosyolog ve pedagog da hazır bulundu. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan sanık S.B., istismar suçlamasını kabul etmeyerek beraatını istedi. 

ÇOCUK KORUMA ALTINDAYKEN AİLEYLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ 

Daha önce Çocuk İzleme Merkezinde (ÇİM) yaşadığı durumu ayrıntılı bir şekilde anlatan çocuk, bir kez daha sosyolog ve pedagog eşliğinde dinlenilmesi istendi. Çocuk, istismarın yaşanmadığını söyledi. Ardından savunma yapmak isteyen mağdur avukatları, çocuğun ailesinin onayıyla hakim tarafından konuşmalarına izin verilmedi. 
 
Ardından dinlenen tanıklar, olay olduktan sonra çocuğun, çocuk esirgeme kurumuna verildiğini ve ailesiyle görüştürüldüğünü söyledi. Bu yüzden çocuğun yaşadığı olayı kabul etmediğini ifade eden tanık, istismarın S.B.'nin gerçekleştirdiğini kaydetti. 
 
Mahkeme heyeti, sanık S.B.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 3 Eylül'e erteledi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Anneye istismarı bildiği halde gizlediği” suçlamasıyla dava açıldı 

SONRAKİ HABER

ABD, Kuzey Kore'nin kargo gemisine el koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...