09 Mayıs 2019 13:00
Son Güncellenme Tarihi: 09 Mayıs 2019 17:56

ETİ Gıda işçisi 27 Mayıs’ta greve çıkıyor

Eti Gıda'ya ait 6 fabrikada 4 bin 600 işçiyi kapsayan sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine Tekgıda-İş Sendikası grev kararı aldı.


ETİ Gıda işçileri, sendika yöneticileriyle gerçekleştirilen toplantıda grev çağrısı yapmıştı. | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. İşletmeleri ile Tekgıda-İş Sendikası arasında Ocak Ayında başlayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamayınca Tekgıda-İş Eti Gıda’ya ait Eskişehir ve Bilecik’te faaliyet gösteren toplam 6 fabrikada grev kararı aldı. Eti’de grev, 27 Mayıs Pazartesi Günü başlayacak.

Evrensel’e konuşan Tekgıda-İş Eskişehir Şube Başkanı Tarık Hastürk, Ocak ayında başlayan yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan ücret ve toplusözleşmenin görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Tekgıda-İş Sendikasının İşçi haklarını korumak için grev kararı aldığını kaydeden Hastürk, Bilecik Bozüyük’te bulunan 1 fabrika ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 fabrikada 27 Mayıs Pazartesi Günü greve başlayacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde bir düğün salonun da 4 binden fazla Eti İşçisi, Tekgıda-İş Sendikası Genel Merkez ve Eskişehir Şube yöneticileri ile toplantı yapmıştı. Toplantıda işçiler sendika yöneticilerine greve hazır olduklarını söylemişti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevinde olan tutukluların anneleri: Çözüm istiyoruz!

SONRAKİ HABER

İstanbul'daki sendikacılardan YSK kararına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...