08 Mayıs 2019 16:18
Son Güncellenme Tarihi: 28 Mayıs 2019 16:39

Van Valiliği eylem yasağını 15 gün daha uzattı

KHK'lilere mazbata verilmeyeceği kararının ardından Van'da peş peşe getirilen eylem yasakları sürüyor. Van Valiliği, 15 gün daha kentte eylem ve gösterileri yasakladı.

Van Valiliği | Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Van genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi ve stant açma gibi her türlü eylem ve etkinlikler Van Valiliği tarafından 15 gün süreyle yasaklandı.

Valilik 29 Mayıs'ta başlayan ve 12 Haziran'a kadar sürecek olan yasak kararı için "milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak, özgürlük ve genel asayişin korunmasıyla şiddet olaylarının önlenmesi" gerekçelerini öne sürdü.

Açıklamada, "Van coğrafi sınırlarında yarından geçerli olmak üzere 12 Haziran'da dahil 15 gün süreyle açık alanlarda düzenlenecek yürüyüş, toplantı, toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, spor faaliyetleri kapsamında yapılan taraftar kutlamaları şeklindeki etkinliklerin gerekli emniyet tedbirlerinin aldırılabilmesi amacıyla her türlü eylem ve etkinlikler İl İdaresi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunlarının ilgili maddelerine istinaden yasaklanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Van Valiliği daha önde 4 defa peş peşe yasak kararı almıştı. 19 Mayıs, 9 Mayıs, 29 Nisan'da 10 günlük, YSK’nin KHK’lilere mazbata verilmeyeceği kararı sonrası ise kentte 7 günlük eylem yasağı kararı alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP İstanbul'a dair iddiaların araştırılmasını istedi, reddedildi

SONRAKİ HABER

Çay alım sezonu yaklaşmasına rağmen Lipton işçi alımını askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...