08 Mayıs 2019 15:14
Son Güncellenme Tarihi: 08 Mayıs 2019 22:25

Yüksek Seçim Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu'yu kınadı

Yüksek Seçim Kurulu: Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez

YSK logosu

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AKP ve MHP'nin olağanüstü itirazda bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi kararının ardından tepkilere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

YSK'nin açıklamaları şöyle:

"Kurulumuz, söz konusu seçimlerin sonucunda olağan veya olağanüstü itiraz süreçleri ile önüne gelen yüzlerce dosyayı inceleyip, Anayasa ve kanunlara uygun olarak karara bağlayıp, neticelendirmiştir. Bu süreçte itiraz mercii olarak yargılama faaliyetinde bulunduğundan, eleştiri sınırlarını aşan açıklama ve beyanlara cevap vermemiştir"

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında yaptığı açıklamada kurul üyelerine tehdit ve hakaret içeren gerçek dışı ithamlarda bulunmuş, bazı Kurul üyelerini, isimlerini okumak suretiyle yuhalatmış ve hedef göstermiştir."

"Anayasa ve kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz."

"Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez."

"Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir."

KILIÇDAROĞLU'DAN YSK'YE YANIT: SUSMAYACAĞIZ

YSK'nin açıklamasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "YSK’nın yedi üyesi hakim sıfatları dururken demokrasiyi katletmeye kalkıştılar. Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları şöyle:

"Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli olan YSK, haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın adresi oldu. Onlar hakim sıfatlarının arkasına saklanarak demokrasiyi, adaleti, hakkı gasp edemezler." 

"YSK’nın yedi üyesi hakim sıfatları dururken demokrasiyi katletmeye kalkıştılar. Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız. Hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanı savunacağız. Onlardan korkmayacağız, yılmayacağız!"

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Şeytanlardan olmayacağız. Demokrasiyi, adaleti, halkı, halkın oyunu, hakkımızı sonuna kadar savunacağız."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Mayıs'ta partisinin grup toplantısında YSK'nin kararına tepki göstermiş kararı vatandaşın iradesine kumpas olarak nitelemişti. Kılıçdaroğlu, "Madem bir kez daha yenilemek istiyorsunuz diyorum ki o YSK’daki çetelere, istediğin kadar yap biz bu seçimden galip çıkacağız. O 7’li çeteye söylüyorum, gücünüzü nereden alırsanız alın, hiçbir şekilde sizin gücünüz bizi etkilemez çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saray’dan güç alanlar bir gün hesap verecektir" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencileri YSK kararına tepkili

SONRAKİ HABER

İHD yöneticisine barış istediği için 6 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...