10 Ekim 2012 06:47

İmam hatiplere parasız yatılılık ve burs imkanı

4+4+4’e göre yeniden düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin parasız yatılılık veya burslulukları ile bu öğrencilere yapılacak sosyal yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe imam hatip ortaokulları da dâhil edild

İmam hatiplere parasız yatılılık ve burs imkanı
Paylaş

4+4+4’e göre yeniden düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin parasız yatılılık veya burslulukları ile bu öğrencilere yapılacak sosyal yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe imam hatip ortaokulları da dâhil edildi. İmam hatip ortaokullarında okuyan öğrenciler, sınavla veya sınavsız parasız yatılı ya da sınavla burslu olarak okutulacak öğrenciler arasına girdi. İlköğretim ibarelerinin “ortaokul veya imam-hatip ortaokulu” şeklinde değiştirildiği yönetmelikle imam hatip ortaokulu öğrencileri de parasız yatılı olarak okutulacak, burs verilecek öğrencilerin seçme ve sıralama sınavı girecek.

ORTAÖĞRETİM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Yönetmeliğin 17. maddesinde yer alan harp malullerine yapılacak yardımları kapsayan Emekli Sandığı Kanununun 65. maddesinin (a) bendine (Çocuklarından biri okulunu bitirmiş veya bütünlemeye kalmaksızın bulunduğu sınıfa yükselmiş bulunmak şartiyle ve her yıl adedi yüzü geçmemek üzere devlete ait yatılı orta öğrenim okul ve müesseselerinde parasız okutturulur) tabi kişilerin çocukları ibaresi, “Okul bulunmayan yerleşim birimlerinde bulunan zorunlu öğrenim çağındaki çocuklar, sınavsız olarak yatılı bölge ortaokullarına alınır ve öğrenimlerini bu okullarda tamamlar. Bu okulları tamamlayan parasız yatılı öğrencilerden, başarı derecesine göre bakanlıkça tespit edilecek kontenjan kadarı” şeklinde değiştirildi. Yönetmelikteki “Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine tabi kişilerin çocukları” ibaresi ise “Zihinsel engelliler dışındaki özel eğitim gerektiren öğrencilerden öğrenim gördükleri ortaokul veya imam-hatip ortaokulu ile özel eğitim ortaokulunu tamamlayan, başarı derecesine göre engellerine uygun” şeklinde değiştirildi. Değişiklikle ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda burslu ve ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam edecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Askeri liselerdeki seçmeli derslerle ilgili çalışma

SONRAKİ HABER

Onurumuzu Savunuyoruz Hareketi yürütücülerine beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...