06 Mayıs 2019 17:49
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mayıs 2019 15:54

Yeryüzü sofrasına polis engeli: Eliaçık ve 7 kişi serbest bırakıldı

Yeryüzü sofrası kurmak isteyen Antikapitalist Müslümanlara polis engel oldu. Gözaltına alınan Yazar İhsan Eliaçık ve 7 kişi serbest bırakıldı

Fotoğraflar: Tunahan Turhan

Paylaş

Ramazan ayının ilk gününde Antikapitalist Müslümanların Taksim'de kurmak istediği Yeryüzü Sofrası’nı engelleyen polisler aralarında Yazar İhsan Eliaçık'ın da olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Eliaçık ve 8 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Açıklama yapan İHD, "Bu tablo kötülüğün ispatıdır" dedi.

Antikapitalist Müslümanlar dün Ramazan ayının ilk gününde Galatasaray Lisesi önünde Yeryüzü Sofrası kurmak istedi. Gruba engel olmak isteyen polis valiliğin yasak kararı olduğu gerekçesiyle etkinliğe izin vermeyeceklerini söyledi.

Yüksek tansiyon sebebiyle baygınlık geçiren Eliaçık’a olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti.

Eliaçık daha sonra gözaltına alınırken, buna tepki gösteren 7 kişi de gözaltına alındı. Yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan Eliaçık ve 7 kişi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanlar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

İHD YERYÜZÜ SOFRASINA MÜDAHALEYİ KINADI

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, yeryüzü sofrasına polisin müdahale etmesini yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. Açıklamada, "Ülkeyi yönetenlerin hak ve özgürlüklere yönelik tahammülsüzlüğünün son görüntüleri Galatasaray Meydanında yaşandı. İnsan hakları, hukuk, vicdan neresinden bakarsanız bakın kabul edilemeyecek bu saldırıyı kınıyor, devleti; bu tutumundan vazgeçmeye, savcıları ise sorumlular hakkında işlem başlatmaya çağırıyoruz" denildi.

"BU TABLO KÖTÜLÜĞÜN İSPATIDIR"

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık'ın aralarında olduğu 8 kişinin darbedilerek gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Gece yarısı serbest bırakıldıkları öğrenilmiş olmakla birlikte, yaşanan bu olay, içinde bulunduğumuz tablonun 'daha ötesi olmayan' bir kötülüğün, hukuk dışılığın ispatı niteliğindedir ve tüm toplumsal kesimlerin bu tabloya karşı ortak hareketini zorunlu kılmaktadır.  Ülkeyi yönetenleri uyarıyor, iftar için kurulan yeryüzü sofrasını dahi dağıtan, iftarını açmak için orada toplananlara baygınlık geçirtecek kadar şiddet uygulayan bu tahammülsüz yaklaşıma son verilmesini, hukuka ve insan haklarına uygun hareket edilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YSK'nin iptal kararı| Fatih Polat: Ne yanıt verilecekse örgütlü olmalı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu İdlib ve Hama’da ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...