10 Ekim 2012 06:38

Vicdani retçi Işık’ın yargılanmasına devam edildi

Vicdani retçi Ali Fikri Işık, bugün görülen 3. mahkemesinde de serbest bırakılmadı.Edirne Selimiye Kışlasında bulunan Askeri Mahkemede görülen 3. duruşmada mahkemede yaşanan hukuksuzluğa tepki gösteren Ali Fikri Işık, mahkemenin Kürtçe savunmayı ısrarlı olarak engellemesi ve avukatının Kürtçe bilmemesi nedeniyle

Vicdani retçi Işık’ın yargılanmasına devam edildi
Paylaş

Vicdani retçi Ali Fikri Işık, bugün görülen 3. mahkemesinde de serbest bırakılmadı.

Edirne Selimiye Kışlasında bulunan Askeri Mahkemede görülen 3. duruşmada mahkemede yaşanan hukuksuzluğa tepki gösteren Ali Fikri Işık, mahkemenin Kürtçe savunmayı ısrarlı olarak engellemesi ve avukatının Kürtçe bilmemesi nedeniyle hâkime tepki gösterdi. Önce Kürtçe konuşan ardından da konuşmasının bir kısmını Türkçe tekrar eden Işık, “Mahkeme yaşanan hukuksuzlukların üzerine yeni hukuksuzluklar bina etmektedir. 12 Eylül bu toplumun üzerinden bir silindir gibi geçmiş ve birçok hak ihlalinin yaşanmasına neden olmuştur. Mahkemenin görevi bu hukuksuzluğa karşı çıkmaktır. Bunlar üzerine yeni hukuksuzluklar, yeni hak ihlalleri inşa etmek değildir” dedi. Kısa süren yargılama sonrasında Askeri Hâkimlik adli kontrol koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle Işık’ın tutuksuz yargılanması talebini reddetti.

Haziran ayında bir etkinliğe katılmak üzere gittiği Diyarbakır’da gözaltına alınan ve o günden beri Edirne Askeri Cezaevinde tutuklu olarak yargılanan vicdani retçi Ali Fikri Işık’ın adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının olanaklı olmadığını gerekçe gösteren mahkeme heyeti tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ekim 2012, pazartesi günü saat 14.30’e erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suçu: Hatip Dicle röportajı!

SONRAKİ HABER

Askeri liselerdeki seçmeli derslerle ilgili çalışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...