10 Ekim 2012 08:49

Suçu: Hatip Dicle röportajı!

Diyarbakır’da görülen KCK Ana Davasının 62. duruşmasında DİHA muhabiri Hikmet Erdem’in DEP eski Milletvekili ve davanın tutuklu sanığı Hatip Dicle ile yaptığı röportaj da suç delili sayıldı.Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sırasında yine yoğun güvenlik önlemleri alındı. 93 tutuklu sanığın katı

Suçu: Hatip Dicle röportajı!
Paylaş

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sırasında yine yoğun güvenlik önlemleri alındı. 93 tutuklu sanığın katılmadığı duruşmada 17 sanık ile avukatlar hazır bulundu.

Sanıklardan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti Pınar Işık’ın delil ikamesinin yapıldığı duruşmada Papatya ve Mercek kod isimli gizli tanıkların iddiaları okundu. Işık’ın evinde el konulan laptop ile flash belleğinde bulunduğu iddia edilen belgelere yer verilen duruşmada eski DİHA muhabiri Hikmet Erdem’in Hatip Dicle ile yaptığı röportaj da suç delili olarak yansıtıldı.

Işık’ın katıldığı ve suç işlediği iddia edilen eylemler ise Abdullah Öcalan’a yönelik ‘fiziki saldırı’nın protesto edilmesi, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik sınır ötesi operasyonun protesto edilmesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz Bayramı ve Newroz sonrası çıkan olayların protesto edildiği etkinlikler olarak sıralandı.

Işık’ın avukatı Reyhan Yalçındağ delillerin hukuki olmadığını belirterek, Newroz ve 8 Mart etkinliklerine katılmanın suç sayılmasına tepki gösterdi. Duruşma ortam dinlemeleri ve telefon tapelerinin okunmasıyla devam ediyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Taliban, 'kızlar okusun' diyen çocuğu hedef aldı

SONRAKİ HABER

Vicdani retçi Işık’ın yargılanmasına devam edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa