10 Ekim 2012 04:16

Adalar Belediyesinde 46 işçi atıldı

ADALAR Belediyesinde temizlik işlerini yapan taşeron firma NACS Temizlik’te çalışan 46 işçinin işine son verildi.30 Eylülde işten atılan işçiler, işten atıldıklarını 4 Ekim günü İŞKUR tarafından gelen belge ile öğrendi. 2 ila 4 yıldır Adalar Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin tazminatları da &ou

Adalar Belediyesinde 46 işçi atıldı
Paylaş

ADALAR Belediyesinde temizlik işlerini yapan taşeron firma NACS Temizlik’te çalışan 46 işçinin işine son verildi.
30 Eylülde işten atılan işçiler, işten atıldıklarını 4 Ekim günü İŞKUR tarafından gelen belge ile öğrendi. 2 ila 4 yıldır Adalar Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin tazminatları da ödenmedi. Tazminatlarının ne zaman ödeneceği konusunda kendilerine bilgi verilmediğini belirten işçiler, “Her birimizin en az 2-3 aylık ücret alacaklarımız da içerde kaldı. Günlerdir, görüşecek bir yetkili arıyoruz. Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile görüşemiyoruz” diye konuştu.
İşten atılan işçilerden Erol Kocak, taşeron işçilerin daha fazla sömürüldüğüne dikkat çekerek, “Taşeronda hep farklı ücretler ödenir” dedi.  
Şevket Bekar ise, “3 yıllık işçiyim. SGK sitesinden 7 ay sigortamın kesik olduğunu öğrendim. 3 yıldır da hiç izne çıkmadım” diye konuştu.
2 yıldır Adalar’da, 5 yıldır da Anakent’te çalıştığını belirten Yakup Akbaş, “İşçiye para takmayan taşeron yoktur. Sigorta kesinlikle aksatılır” dedi.
Kadın işçilerden Gülhan Sabuncu, “Bizi işe belediye alıyor, sonrası taşerona teslim ediliriz. 2 aylık bu yıl, geçen yıldan da 4 aylık alacağım var” diye konuştu.
Alişan Fındık da “Bizler, temizlik, atölyeler, bakım onarım, park bahçeler, yol bakımda çalışan işçileriz. Konuyla ilgili belediye başkanı ile görüştürmüyorlar. Bize başkan ‘parasal konularda bana gelmeyin’ diyor. Şimdi bu durumda biz kime gideceğiz?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Chavez: Uluslararası koalisyonu devirdik

SONRAKİ HABER

Taliban, 'kızlar okusun' diyen çocuğu hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...