10 Ekim 2012 05:25

Chavez: Uluslararası koalisyonu devirdik

Venezuela'da 4.kez devlet başkanlığına seçilen Hugo Chavez, seçim sonrası ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Chavez'in gündeminde Suriye'ye yönelik emperyalist müdahale ve ABD vardı.Suriye'deki krizde ABD'nin oynadığı role dikkat çeken Chavez, "Suriye'de planlı bir provokasyon yaşanıyor" dedi.

Chavez: Uluslararası koalisyonu devirdik
Paylaş

Suriye'deki krizde ABD'nin oynadığı role dikkat çeken Chavez, "Suriye'de planlı bir provokasyon yaşanıyor" dedi.

Chavez, “Nasıl Suriye’de meşru iktidar olan Beşar Esad hükümetini desteklemem? Kime destek verelim, teröristlere mi? ‘Geciş Konseyi’ olarak adlandırılanlar, her yerde katliam yapanlar kimler? Avrupa’da kendilerini ciddi olarak gören bazı yönetimlerin bu insanları kabul ediyor ve teröristlerle buluşuyorken bir ülkenin meşru hükümetini tanımıyor oluşuna anlam veremiyorum” dedi.

Libya'ya yönelik müdahaleye ve Kaddafi'nin öldürülmesine de değinen Chavez, yaşananları barbarlık olarak niteledi.

Seçimlerde yalnızca muhalefeti değil onu destekleyen uluslararası koalisyonu da yendiklerini vurgulayan Chavez, seçmenlere ABD ve Avrupa kaynaklı 500 bin otomatik mesaj gönderildiğini söyledi.

"Bu kaça maloldu? Bunun maliyetini kim karşıladı" diye soran Chavez, küresel iletişim şirketlerinin Capriles'i desteklediğini bunun seçmeni taciz etmek olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bedenini ateşe veren öğrenci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Adalar Belediyesinde 46 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...