04 Mayıs 2019 13:16

Sarı yelekliler 25. kez sokağa çıktı

Fransa’da akaryakıt zamlarına tepkiyle başlayan sarı yeleklilerin eylemleri 25. haftasında da devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak başlayan eylemler çerçevesinde Sarı Yelekliler, 25. kez sokakları doldurdu.

Sarı yelekliler, başkent Paris'te öğleden sonra, Place de la Nation'daki yürüyüşe katılmak üzere, Lariboisière Hastanesi'nden yürüyüşe başladı.

Bugüne kadar eylemlerde biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu 5 kişinin eli koptu, 23 kişi gözünü kaybetti, 268 kişi başından, 15 kişi elinden, 64 kişi vücudundan, 26 kişi sırtından ve 106 kişi bacaklarından yaralandı.

Gösterilerde ayrıca 95 gazeteci, 40 lise öğrencisi ve 30 gönüllü sağlık görevlisinin yaralandığı belirtilirken, polisin 145 hakaret ve basın özgürlüğü ihlalinde bulunduğu kaydedildi.

Toplamda 11 kişinin hayatını kaybettiği sarı yeleklilerin eylemlerinde 1 kişinin biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Fransa'da kamu yayıncısı France Info'da yayımlanan açık mektupta, polisin eylemlerde bilinçli olarak gazetecilerin işlerini yapmalarını engellemeye çalıştığı belirtilmişti. Mektupta imzası bulunan 350 gazeteci, polisin kendilerine şiddet uygulamasını kınamıştı.

Fransız hükümeti, protestolarda kamu düzenini sağlamak için polisin biber gazı kullanması gerektiğini savunuyor.

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimi karşıtlığına dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Av. Helvacı: Adil gelire sahip değilsek oylarımıza da sahip değiliz

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşinin 5 yerinden bıçakladığı kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...