04 Mayıs 2019 13:00

Kandıra'nın cennet koyu Taflan'a "imar affı" hançeri

Taflan Koyu'nda bölgeye hakim olan Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere yol açtı.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Bağırkanlı Köyü Taflan Koyu'nda burna yapılan villa tepkilere neden oldu | Fotoğraf: Alişan Koyuncu/DHA

Paylaş

Karadeniz’in en güzel koylarından biri olan Taflan Koyu’nda bütün bölgeye hakim olan Gemilik Burnu’na yapılan villa inşaatı tepkilere yol açtı. Yapının yıkılması için karar çıktığı ancak villanın sahibinin yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı belirtildi.

İstanbul'a yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan; deniz suyunun berraklığı, yeşil doğası ve güzellikleriyle büyüleyen Taflan Koyu’ndaki Gemilik Burnu üzerindeki kayalık alana inşa edilen villa, bölgede yaşayanların tepkisine neden oldu. Yasaya göre, imar affı 31 Aralık 2017 tarihini kapsamasına rağmen yapının iddialara göre 2018 yılı içerisinde tamamlanması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) de yapıyla ilgili çok sayıda şikayet iletildi.

"YASA VE YÖNETMELİKLERİN ÇİĞNENMESİ BİZİ YARALADI"

Kendisi de Kandıralı olan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Baturhan Üretürk, bölgede imar barışı sürecinin ardından ortaya çıkan kaçak yapılaşmalara dikkat çekerek "Bunlardan birinin de Taflan Koyu burnunda inşa edildiğini gördük" dedi.

Yasaya göre, imar affının 31 Aralık 2017 tarihini kapsadığını fakat itiraz ettikleri yapının 2018 yılı içerisinde yapıldığına dikkat çeken Üretürk, "Bu bina 2018 yılı içerisinde yapıldı, 2019 yılının ocak ayında da binanın 2 katlı olduğunu görüyoruz ve hâlâ inşaat halinde. Belediyeler bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili incelemelerini yapmış ve tamamlamış. Gerekli ve ikaz uyarılarını yapmalarına rağmen sanırım yıkım için gün aldıkları sırada yapının maliki tarafından sözlü olarak yürütmeyi durdurma kararına başvurma noktasında başvuru yapıldığı söyleniyor. Mevzuatımız bu konuda çok açık eğer yapının 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığı somut delillerle ispatlanabiliyorsa bu yapılar iptal edilmek suretiyle bu karar bozulacaktır. Bölge halkı bu tür binaların yapılmasından dolayı oldukça rahatsız.” (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Mahmut Tanal: Tedaviyi üstlenmek devletin asli görevi değil mi?

SONRAKİ HABER

Ramazan zamlarla geldi: Aylık sahur kahvaltı masrafı 400 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...