10 Ekim 2012 11:44

Mağdur Etme Bakanlığı

Öğretmenler  bu yıl Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim’i kutlayamadı. Senenin başından beri 4+4+4 sisteminin getirdiği sıkıntılarla baş etmeye çalışan öğretmenler ve okullar  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) elinde adeta oyuncak oldu.ÖĞRETMEN MAĞDUR EDİLDİMEB’in sorun çözme adına

Mağdur Etme Bakanlığı
Paylaş
Gülçin İlgüz / Bülent Kepenk

ÖĞRETMEN MAĞDUR EDİLDİ

MEB’in sorun çözme adına attığı her adımda yeni problemler yaşayan öğretmenler neredeyse gün aşırı okul değiştirir duruma geldi. 4+4+4 yüzünden norm kadro fazlası olan ve norm kadro açığı olan okullara gönderilen öğretmenler geçen hafta yapılan alan değişikliği sonrasında çalıştıkları okullara atama yapılması yüzünden gerisin geriye okullarına gönderildi. Hali hazırda okullarında norm kadro fazlası olan bu öğretmenlerin ise akıbeti meçhul.

EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLANAMADI

Günaşırı yapılan değişikliklerden öğretmenler de öğrenciler de kendilerine düşen payı alıyor. Her hafta öğretmen değiştiren öğrenciler bir de her hafta değişen ders programlarıyla baş etmek zorunda. Sürekli değişen program yüzünden öğrenciler artık o günkü ders kitaplarını yanlarında getirmiyor. Okulların açılmasının üstünden üç hafta geçmesine rağmen öğretmenlerin sürekli yer değişmesi nedeniyle birçok okulda eğitim ve öğretim tam anlamıyla başlayabilmiş değil.

Birçok okulda teneffüs uygulaması da tarihe karışmış durumda. Ders saatlerinin artırılması ve derslik yetersizliği nedeniyle okul çıkış saatleri 17:30’dan 19:00’a uzamış durumda. Buna çare olarak da teneffüsleri 10 dakikadan 5 dakikaya inen öğretmenler ve öğrenciler daha sınıftan çıkamadan içeri giriş zilinin çalması yüzünden çareyi teneffüslere çıkmamakta buluyor. (İstanbul/EVRENSEL)


SINAVDA 8. OLDU ATAMASI YAPILMADI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın neden olduğu mağduriyetler bunlarla sınırlı değil. MEB’in neden olduğu mağduriyetlere bir örnek de Ankara Üniversitesi  Ev Ekonomisi Yüksekokulu mezunu Sevim Taş’ın yaşadıkları.

Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu mezun olan öğrenciler KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen atanamadı. Bu sene 3- 10 Eylül tarihlerinde yapılan Teknoloji ve Tasarım öğretmenliği için 700 kişilik atama yapıldı. Listede yer alan Gazi Üniversitesi, Hacettepe  Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açılan Ekonomi Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin atanması yapılırken başvuru listesinde ismi yer almadığı gerekçesiyle Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümü mezunlarının ataması yapılmadı.

Olaya tepki gösteren Ankara Üniversitesi  Ev Ekonomisi Yüksekokulu mezunu Sevim Taş, sınava giren 700 kişi arasında 8. sırada olmasına rağmen atamasının yapılmadığını söyledi.

Sevim Taş,  ataması yapılan diğer üniversitelerin öğrencileriyle aynı dersleri aldıklarını ve denklik sorunu olmadığını ifade ederek, “Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümünden mezun olduktan sonra pedagojik formasyon aldım. Atanmam için gerekli tüm şartları yerine getirdim ama başvuru listesinde okulumuzun adı olmadığı için atanamadım” şeklinde konuştu.   Konu ile ilgili Ankara Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptığını belirten Taş, “Rektörlükle yapmak istediğimiz görüşmeler engellendi. ‘Hocalarınız gelsin’ denildi bize. Ankara İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğümüzde ise onlar bile bu duruma inanamadı. Ancak herhangi bir açıklama ve bu olayı düzeltme girişiminde de bulunmadılar.” dedi Konuya ilişkin İstanbul Eğitim Sen 1 No’lu Şubeye başvuru yaptığını ifade eden Taş, gerekli hukuksal süreci başlattığını ve olayın takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Gökçek’in AVM’si yasadışı

SONRAKİ HABER

İÜ'de zamlara karşı yemek boykotu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...