04 Mayıs 2019 07:49

HDP Diyarbakır İl Örgütü binası polis tarafından kuşatıldı

HDP Diyarbakır İl Örgütü binası girişini kalkanları ile kapatan polisler, milletvekillerinin de bulunduğu binadan dışarı çıkılmasına izin vermiyor.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

HDP'nin Diyarbakır İl Örgütü binası polislerce kuşatıldı. Parti binasının önündeki polisler, saat 11.00 sıralarında binanın girişini kalkanları ile kapatmaya başladı. Girişi kapatan polisler kimsenin içeriden dışarı çıkmasına izin vermedi.  

İçerideki partililerce çekilen görüntülerde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu HDP'lilerin bu durum nedeniyle polis amirleri ile tartıştığı görülüyor.

Bu esnada diğer partililerin ise polisin bu yaklaşımını "Direne direne kazanacağız" sloganları ile protesto edip, zılgıt çektikleri görüldü.

Polislerin açlık grevine dair yapılmak istenen açıklamayı engellemek için binanın girişini kapatıp, partililerin dışarı çıkmasını engellemeye çalıştığı öğrenildi.

İl örgütü binasında yaşanan bu görüntülerin yanı sıra yine Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasının önünün de polislerce abluka altına alındı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Libya’daki dış destekli tarafların egemenlik savaşı sürüyor

SONRAKİ HABER

Zonguldak'taki Gökgöl Mağarası’na alaca baykuş ailesi yerleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...