Öğrenci yurdunun kapısına mühür vuruldu, öğrenciler kapı dışarı edildi

Elazığ'da Özel İlbey Öğrenci Yurdunun eski ve yeni sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle kapıya mühür vuruldu, öğrenciler sokakta kaldı.

03 Mayıs 2019 16:53
Son Güncellenme Tarihi: 03 Mayıs 2019 23:37
Paylaş

Elazığ'da Özel ilbey Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri dışarda kaldı.

Satışa çıkarılan ve el değiştiren öğrenci yurdunun eski ve yeni sahipleri arasında çıkan anlaşmazlık, yurda mühür vurulmasına, öğrencilerin de polis eşliğinde yurttan çıkartılmasına yol açtı. 120 civarında öğrenci polis ve zabıtalarca yurttan çıkarıldı. Yurt sahipleri arasındaki anlaşmazlığın kendilerinin dışarda kalmasıyla sonuçlanmasına tepki gösteren öğrenciler, "Başka kalacak yerimiz yok" dedi.

ÖĞRENCİLER SAATLER SONRA YURDA ALINDI

Yurdun önünde saatlerce bekleyen öğrenciler akşamın ilerleyen saatlerinde yurdun açılmasıyla içeriye alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Adı geçen özel öğrenci yurdunun faaliyet gösterdiği binayı satın alan mülk sahibinin, daha önce satın aldığı mülkiyette yurt işletmeciliği yapacağını taahhüt etmesi üzerine, kapatılan öğrenci yurdu Valilik onayı ile eğitim öğretim yılının sonuna kadar geçici olarak tekrar açılmış, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiştir. Öğrencilerimiz eğitim öğretim yılının sonuna kadar yine aynı yurtta barınmaya devam edecek olup, mağdur olmaları veya dışarıda kalmaları söz konusu değildir" denildi. (Elazığ/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yeni e’de bu ay: Eskisi, bugünü ve yarını ile kültür-sanat

SONRAKİ HABER

ÇGD: Gazetecilerin tek dayanağı örgütlülüğü, dayanışma ruhudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa