03 Mayıs 2019 07:56

Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde ameliyatlar durdu

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilaç temin edilememesi nedeniyle acil ameliyatların hepsi iptal edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yaşanan ilaç krizi ve tıbbi malzemelerin temin edilememesi yüzünden ameliyatların durduğu Cerrahpaşa’da ve Çapa hastanelerinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de acil ameliyatların hepsi iptal edildi.

Cumhuriyet'ten Ali Ayaroğlu'nun haberine göre hafta başından itibaren Tıp Fakültesindeki acil ameliyatların hepsi iptal edildi. Tıp Fakültesi hastanesinde hafta sonu itibarıyla 18 adet anestezi ilacı kaldığı ifade ediliyor. Bu nedenle planlanan tüm ameliyatların iptal edildiği öğrenildi.

Öte yandan geri ödemesi 3 yıl gibi bir sürede yapıldığı için kemoterapi ilaçlarını da alamayan Tıp Fakültesi Hastanesi, kanser hastalarını da Atatürk Devlet Hastanesine gönderiyor. İlaç depoları, firmaların uzun vadeli ödeme yaptığı için üniversite hastanelerine kemoterapi ilacı vermediğini söylerken, anestezi ilacı olan propofolün ise yeni bir formunun çıkacağı için, bakanlığın ilaç alımını durdurma kararı aldığı öne sürülüyor.

BİRÇOK AMELİYAT YAPILAMAZ DURUMDA

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tıbbi malzemeler temin edilemediği için ameliyatların birçoğu durmuş ve bağış adı altında hastalardan para talep edildiği gündeme gelmişti.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Osman Öztürk de Cerrahpaşa'da borç sorunu nedeniyle medikal firmaların ihaleye girmediğini ve malzeme sorunu nedeniyle uzun süredir hastanede ameliyatların aksadığını dile getirmişti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol, üniversite hastanelerine genel bütçeden para ödenmediğini bu nedenle de sürdürülebilir sağlık hizmeti veremediklerini belirterek “Önümüzdeki günlerde ya da aylarda ciddi sorunlar yaşanacak” uyarısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Makina Mühendisleri Odası: Sermayeyi gözeten anlayış işçiyi öldürüyor

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ işçileri eylemlerini sürdürüyor: Taleplerimiz karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...