09 Ekim 2012 10:16

KESK’li sendikacılarla buruk buluşma

KESK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyesi 9 kadının 6’sı, 232 gün süren tutukluluklarının ardından  geçtiğimiz günlerde görülen  ilk duruşmada serbest bırakıldı. Sendikacı kadınlar bir yandan üç arkadaşlarını içeride bırakmanın burukluğunu yaşarken, bir yandan da dışarıda buluştukları ark

KESK’li sendikacılarla buruk buluşma
Paylaş

KESK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyesi 9 kadının 6’sı, 232 gün süren tutukluluklarının ardından  geçtiğimiz günlerde görülen  ilk duruşmada serbest bırakıldı. Sendikacı kadınlar bir yandan üç arkadaşlarını içeride bırakmanın burukluğunu yaşarken, bir yandan da dışarıda buluştukları arkadaşları ile hasret giderdi.
KESK Kadın Sekteri Canan Çalağan, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube üyeleri Hatice Beydilli Kahraman ve Evrim Özdemir Oğraş, SES Ankara Şube Üyeleri Hülya Mendillioğlu ve Belkıs Yurtsever, SES Ankara Şube’nin önceki gün düzenlediği buluşmadaydı. SES başta olmak üzere çeşitli sendikalardan üye ve yöneticilerin bulunduğu buluşmada tahliye olan tüm kadınlara çiçek ve  232 gündür KESK’in ve kadınların yaptıkları tüm eylemlerde ellerinde taşıdıkları fotoğraflarının bulunduğu hediyeler verildi.
KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan konuşmasında, “Şu an burada olduğu gibi içeride de hiç yalnız değildik” diyerek desteğe dikkat çekti. Tahliyesi verilmeyen üç arkadaşlarının yanı sıra diğer KESK’li tutuklulara da vurgu yapan Çalağan, “Bu nedenle buruk bir sevinç yaşıyoruz” dedi. Tutuklu kaldıkları süre boyunca kendileri ile dayanışma içinde olan, etkinlikler düzenleyen herkese  teşekkür eden Çalağan, “Mücadelemiz tüm tutuklu arkadaşlarımız bırakılıncaya kadar, hatta cezaevlerindeki tüm tutsaklar özgür kalıncaya kadar sürecek” dedi.
Daha sonra hediyeleri verilen diğer kadınlar da konuşmalarında ailelerine, çocuklarına ve sendikacı arkadaşlarına kavuşmanın verdiği sevinci tam olarak yaşayamadıklarını belirtti.
Kadınlar, örgütlülüğün önemini cezaevinde bir kez daha anladıklarını anlatarak, mücadeleyi var olduğundan daha yoğun bir şekilde, cezaevinde bıraktıkları arkadaşları ve haksız yere tutukluluğu süren herkes için devam ettireceklerini ifade etti. Kadınlar, teker teker tüm sendikacı arkadaşları ile kucaklaşarak, uzun uzun sohbet etti. Kadınların anneleri, babaları, eşleri ve çocukları da bu buluşmaya katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi Parkı’nda esnafa tahliye

SONRAKİ HABER

BDP'li olmanın yargılandığı davada 2 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...