09 Ekim 2012 10:15

Gezi Parkı’nda esnafa tahliye

Taksim Meydanı’nın Yayalaştırma Projesi adı altında Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yeniden inşaa edilmesi için park etrafındaki dükkânların tahliye edilmesi kararı alındı. Beyoğlu Kaymakamlığı esnaftan işyerlerini 11 Ekim’e kadar boşaltmasını istedi.Tahliye kararına isyan eden Gezi Parkı esnafı basın açı

Gezi Parkı’nda esnafa tahliye
Paylaş

Taksim Meydanı’nın Yayalaştırma Projesi adı altında Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yeniden inşaa edilmesi için park etrafındaki dükkânların tahliye edilmesi kararı alındı. Beyoğlu Kaymakamlığı esnaftan işyerlerini 11 Ekim’e kadar boşaltmasını istedi.

Tahliye kararına isyan eden Gezi Parkı esnafı basın açıklaması yaptı. Önceki gün yapılan açıklamada esnaf adına konuşan Musa Yantır, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’nin Topçu Kışlası Planı ile ilgisinin olmamasına rağmen Gezi Parkı’nda yer alan dükkanlarının tahliye edilmek istendiğini belirti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın proje ile ilgili 2 yıl önce kendilerine  verdiği sözleri hatırlatan Yantır, “Belediye Başkanı 2 yıl önce Gezi Parkı esnafı ziyaretinde meydan trafiğinin yer altına alınacağı ve dükkanlara standart getirilip meydanı güzelleştirme  ve ışıklandırma yapılacağını söyleyerek, esnafa garanti sözü  verdi. Son onaylı proje karşında bir yıla yakındır Belediye Başkanından defalarca randevu talep etik ancak cevap verilmedi” şeklinde konuştu. Projenin bir an önce durdurulmasını istedi. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mühendis yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

KESK’li sendikacılarla buruk buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...