09 Ekim 2012 10:12

Rusya’da askeri mühimmat patladı

RUSYA’nın Orenburg kentinde Donguz tren istasyonunda askeri mühimmat patladı. Askeri test alanında meydana gelen patlama 40 vagon mühimmat yüklü trene sıçradı. Art arda yaşanan çok güçlü patlamalar bütün bölgeyi kaplayan bir duman bulutu oluştururken, civarda bulunan iki kasabadan binlerce kişi tahliye edilmeye baş

Rusya’da askeri mühimmat patladı
Paylaş

RUSYA’nın Orenburg kentinde Donguz tren istasyonunda askeri mühimmat patladı. Askeri test alanında meydana gelen patlama 40 vagon mühimmat yüklü trene sıçradı. Art arda yaşanan çok güçlü patlamalar bütün bölgeyi kaplayan bir duman bulutu oluştururken, civarda bulunan iki kasabadan binlerce kişi tahliye edilmeye başlandı.
Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Donguz kasabası kısmen tahliye edildi. Sol-Lipetsk otobanı trafiğe kapatıldı. Moskova saati ile 10.57’de meydana gelen patlamalar nedeni ile tren istasyonunda bulunan mühimmat vagonları da etkilendi” ifadeleri yer aldı.
Rusya İçişleri Bakanlığı, bölgede askeri birliklerin çalışmalara başladığını, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Patlamada yaşamını kaybeden kimse olmadığı da gelen bilgiler arasında.
Donguz askeri alanında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, patlamanın yaşandığı bölgede herhangi bir ölü ya da yaralı olmadığını, tüm askerlerin güvenli bir şekilde olaydan kurtulduklarını söyledi. Rusya’da askeri depolarda son dönemde sıklıkla patlamalar meydana geliyor. Haziran sonunda Udmurtia bölgesindeki patlamada 95 kişi yaralanırken, 18 Mayıs’ta Primorsk askeri deposunda ve 30 Mayıs’ta da Habarovsk askeri deposunda patlamalar meydana gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fabrika iflas etti, işçi ortada kaldı

SONRAKİ HABER

Kolombiyalı paramiliter, katliamı itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...