10 Nisan 2011 09:27

Kamu emekçilerinden BAT’a ziyaret

BAT’ın Samsun’daki sigara fabrikasında 120 işçinin işten çıkarılmasıyla birlikte başlayan direnişin coşkusu,  emekçilerin ve emek örgütlerinin desteğiyle daha da artıyor.Direnişteki işçilerin hafta sonu ziyaretçileri KESK üyeleriydi. İşçiler tarafından coşkuyla karşılanan KESKliler adına aç

Kamu emekçilerinden BAT’a ziyaret
Paylaş

Direnişteki işçilerin hafta sonu ziyaretçileri KESK üyeleriydi. İşçiler tarafından coşkuyla karşılanan KESKliler adına açıklama yapan Uğurcan Albak, 20 yıldır kamunun tasfiyesine yönelik olarak  birçok kamu kurumunun özelleştirildiğini, yok pahasına satıldığını, çalışanların  ya işsiz bırakıldığını  ya da 4-c, 4-a, 4-b gibi esnek çalışma koşullarında iş güvencesiz örgütsüz çalışmaya zorlandığını hatırlattı.

Ballıca sigara fabrikasının da söz konusu politikalardan nasibini aldığını, gelinen noktada 120 işçinin işten çıkarıldığını kaydeden Albak, başlamış olan direnişi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Özelleştirmenin yıkım, işsizlik, köleleştirme, örgütsüzleştirme olduğunu belirten Ablak “Özelleştirmeye, güvencesiz , esnek çalışma koşullarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAT  İşyeri temsilcisi Vedat Altun KESK üyelerine teşekkür ederek taleplerini yineledi: “Atılan bütün arkadaşlarımız koşulsuz geri alınsın, sonrasında sendika genel merkezimizle görüşülsün.”

YALAN SÖYLÜYORLAR

Atılan işçilerden  İlyas Ergün yaşadıklarına şu sözlerle isyan ediyor. “Beni evden kandırarak buraya getirdiler, devletteki hakkımı yaktılar, bir sakat çocuğum var. Bu güne kadar bizi yalan dolanlarla çalıştırdılar. Hala yalan söylemeye devam ediyorlar. ‘Sen çok süper çalışıyorsun ama işten atmak zorundayız. Bu durum bizden kaynaklı değil bunu İngiltere belirliyor’ diyorlar.”

Konuşmaların ardından işçiler ve KESK’liler birlikte halay çektiler. (Samsun/EVRENSEL)


Fatma Toksöz: “Fabrika yetkilileri verdikleri sözleri unutarak, hiç acımadan sonumuzu düşünmeden bizleri kapının önüne koydular. Benim büyüğü 10 yaşında iki çocuğum var. İşsizliğin olduğu bu ülkede emekliliğine 8 sene kalan bir anne iki küçük çocukla bu şartlar altında ne yapar? Bizimle de kalmayacak bizden sonra atılacak 110 kişilik bir liste daha var. Biz buna izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş Balıkesir Şube kongresi yapıldı

SONRAKİ HABER

Ev temizliğinde eski giysi revaçta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...