10 Ekim 2012 13:24

Fabrika iflas etti, işçi ortada kaldı

KIRKLARELİ’de kurulu bulunan Şeker Tekstil fabrikası iflasını açıkladı, 470 işçi mağdur oldu. İki aylık ücretleri ve tazminat alacakları bulunan işçiler, gece gündüz fabrika önünde nöbet tutuyor. Fabrika içerisindeki makinelerini ipotek ettirerek kredi çeken fabrika patronu, borçlarını öd

Fabrika iflas etti, işçi ortada kaldı
Paylaş

KIRKLARELİ’de kurulu bulunan Şeker Tekstil fabrikası iflasını açıkladı, 470 işçi mağdur oldu. İki aylık ücretleri ve tazminat alacakları bulunan işçiler, gece gündüz fabrika önünde nöbet tutuyor. 

Fabrika içerisindeki makinelerini ipotek ettirerek kredi çeken fabrika patronu, borçlarını ödeyemeyince iflasını açıkladı. Bankalar alacaklarını tahsil etmek için fabrikadaki mallara tedbir kararı koydurarak alacaklarını almaya başladı.

İşçiler ise alacaklarını tahsil edebilmek için 4 gündür fabrika önünde gece gündüz nöbet tutuyor. Emek Partisi (EMEP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Aytekin Bulut, Tüm Köy-Sen Lüleburgaz Şube Yöneticisi Taner Günerbüyük, TEKSİF Lüleburgaz İrtibat Bürosu sorumlusu Cengiz Atlı da işçileri ziyaret ederek neler yapmaları gerektiği konusunda sohbet etti. Vali ile görüşmek isteyen işçiler olumlu yanıt alamadıklarını, alacakları için dava açmak istediklerini ancak davayı açabilmek için gereken 450’şer lirayı bulamayacaklarını söyledi. İşçilerin yanına gelen fabrika genel müdürü işçilere, Perşembe günü çıkışlarını vereceğini, İŞKUR’a başvurarak işsizlik ödeneğinden yararlanabileceklerini, ayrıca, ücret, ihbar ve kıdem tazminatı alacaklarına karşılık da senetler vereceklerini açıkladı. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkel, hak ettiği gibi karşılandı!

SONRAKİ HABER

Rusya’da askeri mühimmat patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...