09 Ekim 2012 10:04

YBÜ rektöründen hukuk dışı açıklamalar

YILDIRIM Beyazıt Üniversitesi Rektörü’nün üniversiteye kadro alınması ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu, “rektörün açıklamalarının Türkiye’de hukuka saygının geldiği yerin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Akşam Gazetesi’nde yayınlanan dem

YBÜ rektöründen hukuk dışı açıklamalar
Paylaş

YILDIRIM Beyazıt Üniversitesi Rektörü’nün üniversiteye kadro alınması ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu, “rektörün açıklamalarının Türkiye’de hukuka saygının geldiği yerin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Akşam Gazetesi’nde yayınlanan demeçte, Rektör Metin Doğan’ın “ilanlara verilen iptal kararının atamaların geçerliliğine bir etkisi olamayacağı” sözlerine tepki gösteren ATO yönetimi, “Sayın Rektör’ün şimdiki ‘şartları iptal ettiler, biz de şartsız almış olduk’ açıklaması bir şaka ise, hiç komik bulmuyoruz. Zira bu konunun şaka kaldıracak bir tarafı yoktur” dedi. Yönetimden dün yapılan yazılı açıklamada, “Bu trajik savunma, hiçbir hukuk devletinde kendisine yer bulamaz. Bilinmelidir ki, sayın rektörün bu yorumu ve hukuka aykırı tasarrufu, şüphesiz yargı organlarınca ayrıca değerlendirilecektir ve bu konuda bir adli soruşturma halen sürmektedir” denildi.

NE OLMUŞTU?

ATO tarafından, henüz tıp fakültesine öğretim üyesi alımı yapılmadığı bir süreçte Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin nerdeyse kişiye özel olan öğretim üyesi alımı ilanları için dava açılmıştı.  Açılan davada, öğretim üyesi alımına dair temel işlem niteliğinde bulunan bir ilan ve bu ilandaki bilimsellikten uzak koşulların iptali talep edilmişti. Dava sürerken Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü, yürütmenin durdurulması kararının bölge idare mahkemesi tarafından kaldırılmasını da fırsat bilerek, hızla öğretim üyesi alımlarını gerçekleştirmişti. Bu dava sonucunda ise söz konusu ilan ve bu ilandaki bilimsellikten uzak koşulların iptaline karar verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

90 bin öğretmen açığı ortaya çıkacak

SONRAKİ HABER

Merkel, hak ettiği gibi karşılandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...